Alto.
Als je Alto bij wikipedia intypt krijg je dit:
Alto is een benaming voor elke alternatieve kledingstijl/levenswijze die niet behoort tot de mainstream jeugdculturele stroming of een andere subcultuur. De naam stamt af van het woord alternatief. De term zelf is een catch-all phrase, die voornamelijk door de media, of in een denigrerende manier, wordt gebruikt. Leden van deze jeugdcultuur zien zichzelf over het algemeen niet als alto (hoewel een groot deel van de jongere generatie denkt dat alto een subcultuur op zich is), maar eerder als punker, grunger, metalhead of lid van een andere alternatieve muziekstijl.

De kledij van de alto's is gevarieerd, omdat het een term is die meerdere jeugdculturen omvat en een niet op zichzelf staande cultuur is. Aangezien de stroming constant evolueert is er geen gangbare ideologie aan te verbinden, nihilistische/anarchistische denkbeelden gecombineerd met een cynische houding komen voor, maar ook meer oppervlakkige denkbeelden. De stroming, voor zover het er een betreft, kenmerkt zich door zich af te zetten van de, over het algemeen, gangbare populaire muziek. Waar zenders zoals MTV vooral andere jeugdculturen zoals de hiphop en de elektronische muziek vertonen luisteren de 'alto's' naar obscuurdere of minder populaire acts die zich binnen het brede spectrum van rock en metal bevinden.

De muziekstijlen van alto's variëren van punk, new wave, indierock, naar reggae, grunge, artrock/artpunk, hardrock en metal.

Enkelen noemen de alto's de nieuwe hippies.

Vaak liggen de interessegebieden van alto's naast een specifieke muziekvoorkeur ook bij andere vormen van jeugdcultuur:

* Graffiti
* Skateboarden
* Strips of Comics
* Anime (Manga)
* Tatoeage en Piercing
* zweetbandjes en veel armbandjes

Omdat de stroming zich niet beperkt tot een bepaald gebied, sociale klasse of ideologie is ze alom vertegenwoordigd in de maatschappij.







Wat vind je daar nou van?
7
2
2
Er is 11 keer gestemd.
Copyright by JS-Systems.nl - Ook een website maken? klik hier