Biografii van de band
bio van de band

Biografie Band

Hun geweldige liedjes, hun bijzondere uitstraling en honderdduizenden fans. Hoe is het zo gekomen?

Het begon allemaal toen Bill en Tom met ongeveer 6 jaar met zingen en gitaar spelen begonnen. Tom heeft de eerste grepen van het gitaarspelen van zijn stiefvader geleerd die zelf in een rockband speelde. Later heeft hij zichzelf de rest aangeleerd.
Met 8 jaar begon Bill met het schrijven van eigen liedjes.
Hun eerste optreden hadden ze op een dorpsfeest in het nabij gelegen Magdeburg. Omdat Bill geen instrument speelde, gebruikte de tweeling een keyboard met ingebouwde drum-sound. Na een aantal andere optredens in een Club in Magdeburg treden ze in september 2001 bij het “Gröniger Bad” op. Daar leren ze Georg en Gustav kennen die elkaar inmiddels al van de muziekschool kenden.
Georg: “Het was gewoon zo, in Magdeburg zijn er alleen normale mensen, laat ik maar zeggen, en zij flipten gewoon helemaal. Toen dacht ik bij mezelf, in die band moet ik gewoon spelen!”
De jongens kunnen goed met elkaar overweg en richtte de band “Devilish” op. Bill en Tom zijn op dat moment 12, Gustav 13 en Georg 14. Ze hebben meerdere optredens samen in de buurt van Magdeburg en in Magdeburg zelf.
Ze doen mee aan verschillende wedstrijden, tot in juni 2003, als ze bij een optreden in een club worden ontdekt door de muziek Producent David Jost. Hij biedt ze aan in zijn geluidsstudio een demo op te nemen.
In juli nemen ze dan hun eerste nummers op. Er volgt een fotoshooting en in de daaropvolgende zomervakantie nemen ze nog wat nummers op, waaronder de nummer 1 hit “Durch den Monun”.
Op dat moment weten de jongens nog niet wat ze door dit nummer allemaal te wachten staat. De maanden die daarop volgen proberen ze met hun demo’s de platenmaatschappijen te bereiken. Het lukt.
In Maart 2005 krijgen ze een platencontract bij Firma Universal en veranderen hun naam in Tokio Hotel. In juli wordt hun eerste videoclip bij het nummer “Durch den Monsun” gedraait. Op 15 augustus wordt dan “Durch den Monsun” gepubliceert en op 29 augustus hebben ze hun grote doorbraak en landen op plaats 1 in de Duitse hitlijst, daar blijven ze dan ook vijf weken staan. :“We hadden van vreugde tranen in onze ogen” herinnerd zich Bill aan het moment, dat ze hoorden, dat ze op plaats 1 in de hitlijsten staan.
Op 19 september verschijnt hun eerste album “Schrei!” en op het zelfde moment ontvangt de band goud voor hun eerste single.
Vervolgens winnen ze meerdere prijzen. Op 6 oktober bij de ''Comeet" de prijzen "Best Newcommer"en “Supercomet”. Het moment dat de jongens hun eerste prijs winnen, die van "Best Newcomer" ervaren ze nog als het mooiste moment tot nu toe. Kort daarop winnen ze op 26 november de "Einslive Krone" voor "Beste Newcomer’, en op 1 december de mediaprijs "Bambi" voor "Pop nationaal".
Ondertussen is ook hun album “Schrei!” goud. Ze draaien de clip voor de tweede single gelijknamig aan het album en de komende tour ,“Schrei!”.In december begonnen ze hun eerste tour en ook hun tweede en hun zomerfestivals trokken duizenden mensen! Na het nieuwe album "Zimmer 483" opgenomen te hebben gaan ze weer verder met touren, ook internationaal!
Copyright by JS-Systems.nl - Ook een website maken? klik hier