warchild
Warchild.
Warchild is een organisatie die kinderen in oorlogs landen helpt even de oorlog vergeten. Op sgool doen we er heel veel aan.


Over War Child Nederland

Willemijn bij kinderen In 1994 liep Willemijn Verloop in het door oorlog verscheurde Bosnië-Herzegovina twee Britten tegen het lijf. In een sfeer van angst en haat liep dit tweetal met een zak muziekinstrumenten op de rug. Ze waren op weg naar een keldertje. Daar gaven ze voor War Child Engeland workshops voor kinderen. Al bij haar eerste bezoek was Willemijn overtuigd van het nut van deze benadering van jeugdige oorlogsslachtoffers.

De oorlog had een desastreus effect op de kinderen. Ze waren vaak in zichzelf gekeerd, angstig en wantrouwig. De creatieve workshops haalde het kind in hen weer naar boven. Samen muziek maken schiep een onderlinge band, dwars door etnische barrières heen. Het zorgde voor onderling begrip, voor respect en natuurlijk ook voor veel plezier. Willemijn raakte enthousiast en besloot zich ook voor War Child te gaan inzetten. Een jaar later, in oktober 1995, richtte zij War Child Nederland op.

De doelstellingen van War Child Nederland zijn:

1. Psychosociale programma’s opzetten waarbij de kracht van creativiteit en sport wordt ingezet om de psychologische en sociale ontwikkeling en het welzijn van kinderen te versterken;

2. Creatieve en sportieve programma’s opzetten die gericht zijn op het bijeenbrengen van kinderen die door de oorlog uiteen gedreven zijn, om bij te dragen aan een vreedzame samenleving;

3. Publiek bewustzijn creëren en steun genereren voor de problematiek van kinderen in (voormalige) oorlogsgebieden.

Sinds de oprichting werken medewerkers, artiesten , bedrijven, particulieren en kinderen onophoudelijk en gedreven aan een nieuwe toekomst voor kinderen uit oorlogsgebieden. War Child Nederland heeft inmiddels eigen projecten in oorlogsgebieden en werft eigen fondsen. Ruim vierhonderdenvijftig hulpverleners van War Child Nederland helpen wekelijks zo'n 15.000 kinderen die het slachtoffer zijn geworden van gewapende conflicten.
Copyright by JS-Systems | Maak ook je eigen website!