Make-up tips

Volgorde waarop je make-up aanbrengt

1. dagcreme: breng altijd eerst dagcreme op, dat voorkomt verstopte porien

2. camouflage: met een camouflagecreme of stick, rode vlekjes, puisten met een groene camouflagecreme of stick, blauwe plekken zoals wallen, met oranjeachtige camouflagecreme of stick.

3. foundation: een foundation die past bij je huidskleur er mag geen kleurverschil zijn, opbrengen tot de kaakrand en dan laten vervagen in de hals.

4. poeder: de foundation fixeer je met de poeder de poeder moet een tint lichter zijn dan de foundation of dezelfde kleur hebben. je brengt het op over het hele gezicht dus ook de lippen en oogleden.

5. oogschaduw: voor de oogschaduw gebruik je twee kleuren, een lichte kleur boven en een donkere onder op het ooglid, alles wat donker is gaat naar achter en alles wat lichter is komt naar voren dus bij uitstekende ogen kan je een donkere kleur gebruiken op het ooglid zodat je diepere ogen krijgt, en bij diepe ogen een lichte zodat ze meer naar voren komen.

6. eyeliner: breng de eyeliner altijd voor de mascara, een eyeliner kan op het bovenooglid en het onderooglid aangebracht worden, de kleur van de eyeliner moet passen bij de oogschaduw.

7. mascara: de kleur van de mascara moet passen bij de rest van de make up, breng de mascara licht op en laat het opdrogen breng het dan weer op dan krijg je een voller effect.

8. lippenpotlood: lippenpotlood breng je altijd voor de lippenstift op, stem de kleur altijd af op de kleur van de lippenstift

9. lippenstift: de kleur van de lippenstift moet passen bij het totale resultaat van de make-up, over lippenstift heen kan je lipglans aanbrengen.

10. rouge: rouge geeft een natuurlijk effect, je brengt het aan op de juckbeenderen en werk je uit naar buiten tot de haargrens (boven je oor)


Make-up tips

Niet te donker
Gebruik bij make-up voor overdag niet te donkere kleuren, deze maken het gezicht bleek en de ogen klein.

Gezonde kleur
Geen zin in foundation? Een bronzingpoeder geeft net even die zonnige gloed die de teint in de wintermaanden meestal mist.

Zachte lippen
Bescherm je lippen altijd tegen de zon. Later ben je jezelf dankbaar voor dit eindeloze smeren, want als je ouder wordt, verliezen je lippen wat volume. Dit beperk je door de dunne huid van je lippen altijd te beschermen tegen uitdrogen en verbranden.

Foundation
Om de goede foundationkleur te kiezen, test je de kleur altijd op je gezicht. Vraag hiervoor een proefverpakking. Kijk bij goed daglicht of je geen kleurverschil ziet met de rest van je gezicht. Veel Nederlandse vrouwen hebben een lichte huid. Heb jij ook een lichte huid, gebruik dan de lichtste of op een na lichtste tint van een merk.

Volle lippen
Te volle lippen? Neutraliseer de vorm van je lippen met een beetje vloeibare foundation. Teken een nieuwe, smallere omtrek met een gekleurd potlood.

Velletjes
Als je lippen een beetje ruw zijn, week dan de velletjes los met een tissue of een watje met lotion en wrijf ze zachtjes weg. Doe dit rustig en zachtjes, dan neem je echt alleen de dode velletjes mee.

Lang houdbaar
Om je lipstick zo lang mogelijk te laten houden, breng je eerst wat poeder op de lippen aan. Daarna de lipstick opdoen en nog even afdeppen met een tissue.

Borsteltje
Bewaar je oude mascararoller, maak hem goed schoon en voilà, je hebt een ideaal wimper- en wenkbrauwborsteltje!

Kleine ogen
Door je ogen rondom met een lijntje te begrenzen, lijken ze kleiner. Heb je van nature vrij kleine ogen? Trek het lijntje dan alleen langs de bovenkant.


Getinte dagcrème
Gebruik in plaats van foundation eens een getinte dagcrème, zodat je huid er natuurlijk uitziet. Gebruik altijd een tintje lichter dan je eigen huidskleur.


Contrastkleur
Denk niet dat blauwe oogschaduw automatisch hoort bij blauwe ogen. Juist een totaal andere kleur kan het mooie blauw van je ogen verrassend accentueren.

Poeder aanbrengen
Breng poeder met een penseel aan. Blaas het overtollige poeder van het penseel af en beweeg het penseel met kleine draaiende bewegingen over je gezicht.

Parfum
Als je vindt dat de geur van je parfum te snel verdwijnt, spuit dan een beetje op je haar! Door warmte en kou openen en sluiten de haarschubben zich en elke keer dat dat gebeurt, komt er parfum vrij.

Natuurlijke look
Gebruik in plaats van foundation eens een getinte dagcrème, zodat je huid er natuurlijk uitziet. Gebruik altijd een tintje lichter dan je eigen huidskleur.
 
© Copyright by JS-Systems. Meld je ook snel aan om een website te maken