Onderdeel van Lovegirlz.nl
HomemoppenlinksPOLL##voetbal##cristiano ronaldoFotoboekGastenboekContactVrienden
Toen Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro op maandag 5 februari 1985 werd geboren, had niemand ooit kunnen weten, dat hij een van ?s werelds grootste voetballers zou worden?

Cristiano Ronaldo, beter bekend als Ronaldo, is geboren in Andorinha op het Portugese eiland: Madeira. De familie Aveiro had het niet breed die tijd. Ze woonden op het voetbalcomplex van de plaatselijke voetbalclub van Andorinha. Ronaldo?s vader werkte daar als materiaalman. Ronaldo?s droom was om profvoetballer te worden. Ronaldo speelde bij de amateur club van Andorinha, maar toen hij 12 werd verruilde hij deze club voor de plaatselijke profclub: Nacional. Al snel werd hij ontdekt door de scout: Leonel Pontes van Sporting Lissabon. Benfica was toen de voetbalclub waar Ronaldo tegen op keek. Maar hij verhuisde in de zomer van 1996 naar Lissabon, om daar voor de jeugd van Sporting Lissabon te spelen. Een nieuw leven begon voor Ronaldo, met Leonel Pontes als begleider.

Ronaldo haatte school. Hij had tenslotte maar een doel voor ogen, en dat was het worden van een profvoetballer. Ronaldo richtte zich alleen maar op het voetballen, en zodra hij 16 werd, ging hij van school, om verder te kunnen groeien in het voetballen. Gelukkig voor hem (en natuurlijk voor ons) ging het goed met hem. Al snel werd hij gezien als een van de grootste talententen van Portugal. Toen Ronaldo 17 was, mocht hij op 29 september 2002, zijn debuut maken in het eerste team van Sporting Lissabon. Hij scoorde die wedstrijd maar liefst twee keer!

Eind juli speelde Sporting een vriendschappelijk duel tegen Manchester United. Ronaldo was de uitblinker van de wedstrijd. Met zijn snelle benen en zijn wonderbaarlijke trucjes speelde hij alle verdedigers van Manchester United weg. Sporting heeft mede door Ronaldo met 3-1 van Manchester United gewonnen. Carlos Queiroz, toen de assistent-coach van Machester United zei tegen Sir Ferguson (de coach van ManU) dat Ronaldo een goede investering zou zijn, voor nu en voor in de toekomst. Voor maar liefst 18 miljoen euro is Ronaldo verkocht aan ManU.

Alles leek goed te gaan in zijn carri貥, maar het kon nog beter, en dat gebeurde ook. Ronaldo werd namelijk ook opgeroepen voor het nationaal elftal van Portugal. Hij maakte toen zijn debuut in het vriendschappelijke duel tegen Kazakstan.

Ronaldo kreeg rugnummer 7 (het nummer dat Beckham bij ManU droeg). Hij maakte zijn debuut toen ManU tegen Bolton Wanderes moest spelen. Na een uur kwam hij in het veld, en weer speelde hij alle verdedigers weg. Het publiek hield van de jonge getalenteerde Portugees en liet dat blijken door: ?There?s only one Ronaldo!? in het stadion te zingen.

Ronaldo heeft hard gewerkt om dit allemaal te kunnen bereiken. Hij heeft bewezen dat hij geen ?eendagsvlieg? is, maar een echte blijver. Want keer op keer vermaakt hij het publiek.

© arno
Copyright by JS-Systems. Deze site is onderdeel van lovegirlz.nl