lovegirlz.nl
 
 Flirt tips
Ben je door het lezen van deze special al helemaal in een flirtbui? Lees dan snel verder. In dit hoofdstuk worden namelijk handvatten aangereikt, die je kunnen helpen bij het flirten en misschien wel meer. Stel je allereerst de vraag of je ‘vrijblijvend’ wil flirten of niet (versieren dus!).

Straal positivisme uit
Het ligt voor de hand, maar vaak hebben mensen niet door dat ze door een negatieve houding ook onaantrekkelijk worden. Aimabele mensen zijn vaak die mensen met een glimlach op hun gezicht.


Besteed aandacht aan je uiterlijk
Niet alleen je innerlijk moet je in de strijd gooien. Je eerste indruk is bij versieren minstens net zo belangrijk. Dus zorg voor de volgende basale handelingen, alvorens je op versiertoer gaat: tandenpoetsen (en geregeld checken!), haren wassen, handen verzorgen, opfrissen (niet overdrijven!), schoenenpoetsen en schoon ondergoed aantrekken.


Luister goed naar de ander
Wees oprecht geďnteresseerd.Wanneer je doet alsof, heeft de ander het snel door. Iemand complimenteren om zijn of haar nieuwe coupe, kan alleen maar goed overkomen als de ander voelt dat je het meent. Een overdosis aan complimenten kan echter verkeerd worden opgevat.


Wees hoffelijk
Het lijkt wel of heren niet meer weten hoe het hoort met de etiquette. Hoffelijkheid heeft alles met beschaving te maken, oog hebben voor je medemens. Of een vrouw voor zichzelf wel de deur kan openhouden, doet niet ter zake. Dat is typisch de nuchtere beredenering die veel Nederlandse mannen zich jammer genoeg eigen hebben gemaakt. Dus: houd de deur open, bied een drankje aan, schuif de stoel aan en stel in ieder geval voor de rekening te betalen!


Geef en neem in een gesprek
Probeer balans te vinden in een gesprek. Praat niet alleen over jezelf (werk en hobby’s), maar laat de ander minstens zo vaak aan het woord. Niet alleen tweerichtingsverkeer is belangrijk in een gesprek. Een andere regel die in communicatie opgaat, is geven en nemen. Durf eigen emoties bespreekbaar te maken, zodat de ander ook iets meer over zichzelf durft te vertellen.


Vergeet je ex
Het is sowieso niet netjes tegen een potentiële liefdespartner te verhalen over je vorige liefdes. Maar negatief over je ex praten is helemaal uit den boze. Zorg ervoor dat je geen naar gevoel bij de ander achterlaat. Door negatief over een ex te praten, geef je het signaal af dat je in de toekomst ook zo over haar of hem tegen anderen zou kunnen praten