L0ve





Vragen en antw0orden

homosexueel

Het belangrijkste in het omgaan dat je Homo bent, is het accepteren. Schaam je niet dat je op een jongen/man valt. Je bent niet de enige die valt op jongens/mannen. Zolang je je zelf oké vind en je niet schaamt, dat is omgaan met je seksuele aard. Dit betekend niet dat je gelijk aan anderen verteld dat je homo bent. Maar er zijn zat andere mensen die zichzelf straffen, omdat het niet oké is in de wereld. Het is iets wat bij deze tijd hoort, dus je bent helemaal niet anders.


Mijn vriend is homo, wat nu?
Natuurlijk is het voor jou misschien wel eventjes moeilijk als je hoort dat je vriend homo is. Maar waarom zou het raar zijn?
Een Coming out van je vriend is geen liefdes bekentenis, het hoeft niet te betekenen dat hij meteen op jou verliefd is!
Het is al helemaal niet zo dat hij ineens helemaal veranderd. Hij is en blijft die persoon die jij als vriend ziet, vergeet dat niet.
Dus verbreek niet het contact of ga hem pesten, want hij heeft al genoeg moed verzameld het jou te vertellen. (En dat is vaak al moeilijk genoeg!)




redmiddelen



Morning-afterpil

Uiterlijk 72 uur na de het neuken moet je de eerste pil in nemen. Bij de ene variant moet je 2 x 2 combinatiepillen slikken en bij de andere - zwaarder -variant moet je 5 dagen 5 pillen per dag slikken.


Bijwerkingen:

Misselijkheid


Verkrijgbaar:

Je hebt een recept van je huisarts of een arts van de rutgersstichting nodig.

Morning-afterspiraaltje

Er bestaat ook een mornning-afterspiraaltje dat geschikt is voor vrouwen die toch al van plan waren een spiraaltje te nemen of te laat zijn voor de morning-afterpil.


Verkrijgbaar:

Het morning-afterspiraaltje kan door je huisarts of een arts van de Rutgersstichting geplaatst worden.




sex

De eerst keer...

Wat houdt de eerste keer sex in?

Je begint dan eerst rustig met zoenen en stelen. Dan kan hij je vingeren of jij kan hem aftrekken. Wanneer je dan met hem echt wilt vrijen, kan je aan hem vragen of je het condoom om mag doen! (hoe dat moet lees je op de verpakking) De eerste keer neuken kan heerlijk zijn, maar ook tegenvallen. Vrijen wil zeggen dat een jongen met zijn stijve penis de vagina binnen gaat. Als de penis in en uit de vagina glijdt, raken beiden opgewonden. Maar dat is alleen het geval als het meisje al opgewonden is en haar vagina nat is.

Vergeet nooit voorbehoudsmiddelen te gebruiken! Gebruik een condoom of de pil, want zonder deze dingen is de kans groot dat het meisje zwanger kan raken!

Hoe voelt de eerste keer sex?

De eerste keer neuken kan heerlijk zijn, maar ook tegenvallen. Doe het pas als je elkaar vertrouwt en bij wie je op je gemak bent. Begin er pas aan als je er beide naar verlangt. Voor mannen doet het niet pijn, voor vrouwen soms. Als je het hele traject van zoenen, vingeren, aftrekken, beffen en pijpen hebt afgelopen, dan kun je beter met elkaars lichaam omgaan en dat is ook nog eens erg leuk. Vrijen is een logische volgende stap. De eerste keer is altijd een beetje puzzelen. Je kan zenuwachtig worden over je eigen lichaam, of je krijgt hem er niet goed in, of het lukt de eerste keer gewoon niet goed, of het is voor een van de 2 niet zo prettig. Dat maakt bij de eerste keer allemaal nog niet zo uit. Je kunt het later altijd nog eens proberen. Dan weet je wat je wel of niet lekker is, zodat het voor beide volgende keer al veel lekkerder is. Je hoeft je echt niet te schamen als het de eerste keer niet goed wil lukken!




relaties

Hoe kun je iemand versieren?

Versier iemand op de manier die bij je past, ben je een rustig persoon, spreek een keertje met iemand af, schrijf een briefje, praat een keer op school, of op een rustige plaats met hem of haar, en wees geen macho figuur en doe niet stoer. Het hangt er helemaal vanaf hoe je zelf bent, blijf gewoon jezelf. Hieronder staan een paar tips:

1. Geen stomme openingszinnen gebruiken! Zoiets is grappig, maar daar bereik je meestal alleen maar het tegenovergestelde mee van wat je wou.

2. Als hij of zij bijvoorbeeld voorbij je loopt, glimlach naar hem of haar of zeg gewoon hoi. Op die manier val je bij hem of haar op.

3. Probeer er achter te komen of iemand haar kent. Misschien heeft hij/zij leuke hobbies, die jou ook wel intresseren? Dan hebben jullie iets waarover jullie kunnen praten.

4. Heb eens een keertje het lef om op hem of haar af te stappen en begin een praatje met haar.
Vraag simpele vragen en toon intresse in hem of haar. Het begin is het moeilijkste, maar als je daar overheen bent, dan komt de rest vanzelf wel.

5. Als je hem of haar al een beetje kent, vraag haar dan eens een keertje of ze iets leuks met je wilt gaan doen (bijvoorbeeld naar de bioscoop).




lichaam

Wat is ongesteld zijn?

Ongesteld zijn, heet menstrueren. In je Menstruatie verlies je een paar dagen bloed. De eerste menstruatie de 'menarche' komt op een leeftijd gemiddeld tussen de 12,5 en 13 jaar. Je moet dan zwaarder zijn dan 46kg. De meeste vrouwen worden eens in de 28 dagen ongesteld.

Hoe werkt het?

Het bloed dat je verliest komt uit de vagina via de baarmoeder. Dit bloed vang je op met maandverband, een tampon of softcup.
De menstruatie is gewoonlijk het sterkst in de eerste drie dagen

Tussen twee menstruaties kunnen in het begin makkelijk twee maanden zitten en soms zelfs een half jaar. Meisjes maken zich hier soms zorgen over, maar dit is niets om je druk over te maken zolang je teminste niet onveilig hebt gevreëen, want dan kan je ook zwanger zijn.




voorbehoedsmiddelen

Wat is een Condoom?

Een condoom is een flinterdun latex hoesje dat om de penis wordt geschoven. Bij het klaarkomen wordt het sperma in dit hoesje opgevangen en kan zo niet bij een eitje komen. Er is ook een vrouwen-condoom. Die wordt in de vagina aangebracht en zorgt er ook voor dat het sperma niet bij een eitje kan komen.

Het condoom is een goede methode om besmetting met een geslachtziekte te voorkomen en een redelijk goede methode om zwangerschap te voorkomen!

Omdat een condoom het sperma opvangt, veroorzaakt het ook geen troep op lakens en kleding. Ook krijg je bij het pijpen geen sperma in je mond, dus als je dat niet wilt is een condoom ook handig.

Als je nog nooit een condoom hebt gebruikt, koop dan eens een pakje. Dan weet je hoe ze er uit zien. Je koopt ze bij:

- De drogist
- De supermarkt
- Het Rutgershuis
- Of haalt ze uit een automaat

De pil

De anticonceptiepil (afgekort de Pil) is een zeer betrouwbaar voorbehoedmiddel. Bij juist gebruik voorkomt de pil in 99,9% van de gevallen zwangerschap. Daarnaast kan de pil om andere redenen worden gebruikt: een onregelmatige en pijnlijke menstruatie kan ermee worden voorkomen, en bij moderne pillen ook puistjes.


De werking van de pil

Bij (correct) pilgebruik treden de volgende effecten op:

1. Remming van de groei van een eicel, waardoor er geen eisprong kan plaatsvinden.

2. Het slijmvlies van de baarmoedermond wordt dik, stug en daardoor nagenoeg ondoordringbaar voor sperma.

3. Het slijmvlies van de baarmoederwand verandert, waardoor er vrijwel nooit een eventueel bevruchte eicel kan innestelen.

Door deze drieledige werking ontstaat zeer betrouwbare anticonceptie.


De anticonceptiepil wordt 21 of 22 dagen per maand geslikt. Daarna volgt een pauzeperiode.

Tijdens deze pauzeperiode zal er een onttrekkingsbloeding of menstruatie optreden. Na 6 of 7 dagen, dit hangt af van de soort pil, begint u met een nieuwe strip van 21 of 22 tabletten. Bij de minipil wordt er achtereenvolgens 28 dagen geslikt en volgt geen pauzeweek. Na de laatste tablet uit de strip wordt direct met een nieuwe strip doorgegaan.




mishandeling

Wat houdt seksueel misbruik in?

Bij seksueel misbruik gaat het om het gedwongen uitvoeren van seksuele handelingen bij een ander, of dat iemand ongewenste seksuele handelingen bij jou doet. Seksueel misbruik kun je in twee groepen onder verdelen. Aanranding en verkrachting. Bij aanranding gaat het om het ongewenst aanraken van het lichaam, en van verkrachting spreekt men als er ongewenst het lichaam binnengedrongen word. Dit hoeft niet perse met een penis te zijn het kan namelijk ook met een vinger of een voorwerp.

Hoe kun je met sexueel misbruik omgaan?

Het is zwaar om seksueel misbruik te verwerken en het hoeft niet alleen bij meisjes voor te komen. Het beste wat je kunt doen is erover praten. Doe je dit niet dan krop je het alleen maar op en kan je last van nachtmerries en vereenzaamheid (je alleen voellen) krijgen. Het is heel moeilijk om er over te praten, maar doe het alsjeblieft wel. Seksueel misbruik is nooit je eigen schuld! Je kunt seksueel misbruik niet uitlokken! Je hoeft je er dus niet voor te schamen. De enige die zich ervoor moet schamen is de gene die dit bij het slachtoffer doet. Als je ooit iemand krijgt die iets met seksueel misbruik meegemaakt heeft, praat er dan met diegene over, toon intresse, laat diegene praten en steun diegene goed. Beslis samen met diegene wat de vervolgstappen zijn: Aangifte doen of de zaak laten rusten. Durf je het niet aan een bekende te vertellen kun je bellen tussen twee en acht uur naar de kindertelefoon. Telefoonnummer:0800-0432 dit kan gratis en anoniem, en voor sommige slachtoffers is dit het fijne eraan.




ziektes

Wat is een Soa?

SOA: seksueel overdraagbare aandoening. Je kunt door onveilig vrijen een soa oplopen ook wel genoemd een geslachtsziekten. Het vervelende ervan is dat je het meestal niet merkt als je besmet bent. Je hebt geen klachten, maar de ziekte tast wel je lichaam aan.

Hoe kan ik een Soa oplopen?

Wanneer er onveilig gevreen word heb je kan op een ziekte(soa). Gebruik Dus bij het neuken altijd een condoom. Ook bij orale sex moet je een condoom of beflap gebruiken. Let op dat ook vooral anale sex onveilig is! Gebruik hiervoor een extra stevigsterk condoom.




zwanger

Wat is zwanger zijn?

Als 2 mensen met elkaar gevreen hebben dan kan er sperma in de baarmoeder komen. Daardoor begint dan een bevruchting. De bevruchte eicel nestelt zich in de verdikte wand van de baarmoeder en groeit daar in rap tempo. De zwangerschap duurt ongeveer 40 weken tot bevalling.

Hoe kun je zwanger raken?

Als er sperma in de baarmoeder terecht komt dan kun je zwanger raken. De baarmoeder zit achter de vagina. Je kunt dus ook zwanger raken als en jongen je vingerd met een klein beetje sperma aan zijn vingers! Wil je er zeker van zijn dat je niet zwanger kunt raken zorg er dan voor dat er geen sperma in de buurt van de vulva kan komen! Gebruik dus altijd een condoom.
 
© Copyright by JS-Systems. Meld je ook snel aan om een website te maken