Informatie
Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics



Wanneer kan een vrouw zwanger worden?

Om zwanger te kunnen worden moet er natuurlijk een rijpe eicel zijn. Net zo belangrijk is de aanwezigheid van zaadcellen in de eileider. Pas dan is de bevruchting mogelijk. Dus pas als man en vrouw gemeenschap hebben gehad. Gewoonlijk wordt er eens per maand een eicel rijp en in het algemeen heeft de ovulatie ongeveer 14 dagen voor het begin van de menstruatie plaats. Een eicel die niet wordt bevrucht gaat dood en wordt via de baarmoeder en de vagina afgevoerd.

Zaadcellen blijven in het lichaam van de vrouw enkele uren tot hoogstens drie dagen leven. Zo zijn er dus voor een vrouw een aantal vruchtbare dagen waarin ze zwanger kan worden. Het is een periode van ongeveer vier dagen: drie dagen voor de ovulatie en een dag erna. Het vermijden van geslachtsgemeenschap in die periode is geen betrouwbaar middel om niet zwanger te worden.

Gebruik dus altijd voorbehoedsmiddelen als je niet zwanger wilt worden. En natuurlijk een condoom om geen aids te krijgen.

DE EERSTE TEKENEN VAN DE ZWANGERSCHAP.

Als het klompje cellen ingenesteld is in het slijmvlies van de baarmoeder, dan kan een vrouw aan allerlei dingen weten dat ze zwanger is. Hieronder volgen enkele van die eerste aanwijzingen.

1. Er is geen menstruatie Vrouwen menstrueren tijdens de zwangerschap niet. Dit is vaak het teken dat het eerst wordt opgemerkt.

2. Misselijkheid Vaak is er 's morgens misselijkheid of neiging tot overgeven. Het kan echter ook 's avonds of op andere momenten van de dag optreden.

3. Veranderingen aan de borsten De borsten worden zwaarder en zachter en de tepels gaan soms tintelen.

4. Vaker moeten plassen Het meest valt dit op als de vrouw 's nachts verscheidene keren naar de w.c. moet.

5.Verandering van smaak Sommige vrouwen hebben een vreemde smaak in hun mond en eten de vreemdste dingen: augurken,worteltjes enz. Andere vrouwen verliezen hun eetlust.

6. Vermoeidheid Overmatige vermoeidheid, humeurigheid, neerslachtigheid kunnen tekenen van zwangerschap zijn.


ZWANGERSCHAPS TEST.

Met behulp van een monstertje urine en scheikundige stoffen kan worden vastgesteld of en vrouw zwanger is of niet. De scheikundige stoffen tonen de aanwezigheid aan van stoffen in de urine, die alleen tijdens de zwangerschap worden gevormd.



HOE EEN BABY ZICH ONTWIKKELD.

De baby die zich in de baarmoeder ontwikkelt wordt in de eerste twee maanden embryo genoemd. Aan het eind van deze periode is het al een mens in het klein. In het begin van de periode gaat de groei dus wel bijzonder snel. Hierna volgen nog zeven maanden waarin de foetus verder groeit tot er naar schatting 200 miljoen cellen zijn. Dan kan de baby geboren worden.




Copyright by JS-Systems | Maak ook je eigen website!