wa kan ik aan hier aan doen'?
Als iemand een opmerking maakt omdat ik wat vaker naar een meisje kijk dat ik aardig vind, dan begin ik te blozen. Wat kan ik daaraan doen?




Gevoelens van zenuwachtigheid of verlegenheid zorgen er inderdaad voor dat de bloedvaatjes in je huid uitzetten en je het warm krijgt en rood wordt. Dat is op zichzelf niet abnormaal, maar wel vervelend als iemand je erop wijst.

De kunst bestaat erin om je dan zoveel mogelijk te ontspannen, rustig te ademen zodat je minder zenuwachtig wordt. Stilaan zelfvertrouwen winnen, maar dat vraagt tijd. De puberteit is net een tijd waarin je naar evenwicht zoekt (dat doe je trouwens je leven lang) en je stilaan bewust wordt van je eigen mogelijkheden en beperktheden. Als je jezelf leert aanvaarden, zal ook dat blozen stilaan verminderen.





Is maagd blijven niet ouderwets?




Neen, want dat betekent dat je de wil en het karakter hebt om jezelf aan die ene persoon te geven, waarmee je je leven zult delen.

Als meisje ben je daardoor ook heel praktisch beschermd tegen een ongewenste zwangerschap.

Als jongen is dit een uiting van je verantwoordelijkheidszin tegenover je vriendin en later tegenover je echtgenote.

Het feit dat SOA veel meer voorkomen in culturen waar voor- en buitenhuwelijkse seks gangbaar zijn, is ook een teken dat dit ook lichamelijk niet gezond is.



Wat doe je aan pijnlijke maandstonden?




Pijnlijke maandstonden zijn geen ziekte, maar wel erg vervelend. Als je weet wat in je lichaam gebeurt, kun je jezelf al geruststellen.

Een pijnstiller kan in veel gevallen helpen, maar soms kan de pijn heel erg zijn. Dan is het goed dat je moeder in de buurt is om je wat bij te staan (een toffe vader kan ook troosten uiteraard). Je kan dan een warme waterkruik op je buik leggen, vragen om je rug te masseren..

Als de pijn niet al te erg is, is een gezonde wandeling of een eindje fietsen de beste remedie.








Hoe verleid ik een meisje? (Hoe verleid ik een jongen?)


Uiteraard kan je je afvragen hoe je dat kan! Of misschien kijk je er wel naar uit om te verleiden of ook om verleid te worden? Immers, verleiden is eigenlijk door iemand opgemerkt willen worden, er voor zorgen dat je gezien bent.
In de dierenwereld zien we dat dieren gebaren of geluiden hebben waarmee ze de aandacht van het andere geslacht trekken. Denk maar aan de pauw, de lokroep bij de vogels of het achterlaten van geursporen bij verschillende dieren!

Ook als mens trachten wij anderen te verleiden, de aandacht te trekken van het andere geslacht. Dat verlangen is instinctief in ons aanwezig. Op de één of andere manier doen we het allemaal, jong en oud, bewust of onbewust.

De vraag is natuurlijk: hoe ga je er mee om?

Want... verleiden kan leuk aanvoelen, zeker als je antwoord krijgt! Maar, wat doe je er dan mee? Je kan toch niet elke dag opnieuw beginnen? Want dan wordt het een spel, en "houden-van" is dat juist helemaal niet!

Maar goed, hoe doe je dat, verleiden?

Ja, dat is verschillend voor jongens en voor meisjes.
Een jongen voelt zich meestal meer aangetrokken door uiterlijke kenmerken bij een meisje: mooie ogen, mooie benen, het uitdagend gekleed zijn...
Een meisje laat zich veeleer verleiden door hoe de jongen is: sportief, humoristisch, eerlijk...
Eigenlijk kan je dat moeilijk voorschrijven voor anderen want iedereen is anders!

Eén gouden raad: als je aandacht wil, blijf gewoon jezelf, want dan krijg je die aandacht om wie je bent en hoef je niemand te verleiden. Dan loop je ook geen ontgoochelingen op.
Echt verleiden is het begin van een heel mooi nieuw avontuur, het avontuur van de liefde en daar moet je heel zorgzaam mee omgaan, dat is geen spel. Dus weet waaraan je begint!
Copyright by JS-Systems.nl - Ook een website maken? klik hier