Maak je eigen website!
 zoenen
zoenen:
Bij het zoenen druk je jouw lippen op die van een ander. Je beweegt ze en tast de lippen van de ander af. Dit gaat het lekkerste als je ontspannen bent en dicht tegen de ander aan staat. Bij het zoenen kun je na verloop ook je tong gebruiken.

tongzoenen:
Een tongzoen is een zoen waarbij de tong wordt gebruikt.
· Je kunt met je tong de mond van de ander verkennen.
· Je kunt ook de ontvangende partij zijn. Je lover komt dan met zijn tong in jouw mond.
· Of je komt tegelijkertijd in actie. De tongen spelen dan om elkaar heen, in een soort dans.

tips voor tongzoenen:
Bouw het langzaam op en let goed op de reacties van de ander. Doe het eerst kort en kijk of de ander meer wil. Doe het nooit tegen iemands zin.
· Duw niet onverwacht je tong bij de ander naar binnen, maar verken eerst met je tong de lippen van de ander. Opent de ander in antwoord de mond een beetje, glijd dan met je tong naar binnen en zoek te tong van de ander op.
· Kronkel met de tongen om elkaar heen. Hoe je dit precies doet, maakt niet uit: er zijn geen regels voor.
· Ben je de ontvangende partij, zorg dan dat je je tanden van elkaar hebt, zodat de ander naar binnen kan. Laat je tong niet passief in je mond liggen, maar verwelkom de ander.
· Wissel af en toe van mond, waarbij je soms de ontvangende partij bent en een andere keer zelf op onderzoek uitgaat.

bijtkus en nekkus:
BijtkusJe pakt een stukje huid tussen je tanden en trekt er heel voorzichtig aan. Je laat los en begint met een nieuw stukje huid. Houd het niet te lang vast, maar ga vrij snel naar het volgende plekje. Op deze manier kun je over een arm, nek of borst gaan. Doe dit niet te hard, want dan is de lol er snel af.

Bij de snoepkus breng je iets zoets in de mond van de ander, zoals een zuurtje, een pepermuntje of een druif. Hete en koude lekkernijen hebben zo hun eigen charme. Doe je het bijvoorbeeld met ijs, dan begint de kus koud en eindigt hij warm.

Plaagkus:
Bij dit kat-en-muis spel begin je bijvoorbeeld met gewoon zoenen, waarbij je steeds even stopt. Op het moment dat de ander naar je toebuigt voor de volgende zoen, trek je snel je lippen terug. Timing is essentieel. Is de ander geamuseerd of ontstaat er een spelletje waarbij hij of zij zich naar je toe probeert te trekken, dan heb je succes. Een andere variant is te blijven zoenen, maar je lippen stil te houden. Pas na een tijdje reageer je

waterkus:
Hierbij kus je elkaar terwijl je onder de douche staat en het water over je gezicht stroomt. Het kan ook onder water, maar dan moet je vooraf wel even diep ademhalen.

Verassingskus:
De verrassingskus gebeurt op een moment dat de ander het niet verwacht. Je staat bijvoorbeeld achter hem in een rij te wachten en zoent hem in zijn nek of je zoent haar als ze op het strand in slaap is gevallen of midden in een drukke winkelstraat. Deze spontane zoenen geven een warm gevoel en kunnen het vuurtje opstoken.

zuigzoen:
·Bij de zuigzoen maak je van je mond een soort zuignap. Je plaatst je lippen op de huid van de ander en zuigt hard. Hierdoor komt het bloed naar de oppervlakte, waardoor er een rode plek ontstaat. (Probeer het eerst op je eigen arm).
· Hoe lang de plek zichtbaar blijft, hangt af van hoe hard en hoe lang je zuigt.
· De zuigzoen kan een teken van verbondenheid zijn (“jij bent mijn lover”).
· Als je het op een voor iedereen zichtbare plek doet, kan het ook een plagerijtje zijn, want je lover moet het dan aan anderen uitleggen (“hč, wat heb jij daar nou?”). De zuigzoen is dan ook de schrik van iedereen die stiekem vreemd gaat.
Copyright by JS-Systems.nl