Maak je eigen website!
 kapsels
Kapselvoorspellingen voor 2008


Terwijl de zomer en herfst van 2007 gekenmerkt worden door een heropbloei van rijke kleur en wapperende krul bij de kapsels, zal het nieuwe jaar eerder ingetogen looks inluiden. Zoals de gewoonte is met winterkapsels, zullen de kleuren donkerder worden en highlights minder opvallen. Die rijke en krachtige tonen en kleuren zullen verdreven worden ten voordele van hogere glans in hun donkerder tinten. De wapperende en energieke krullen zullen plaats maken voor steile en gladde styling. Zelfs diegenen die hun golven en krullen willen houden, zullen kiezen voor meer gecontroleerde en netjes gedefinieerde lokken.


Het bobkapsel maakt een beetje zijn “comeback” deze winter (alhoewel dit kapsel eigenlijk nooit echt weggeweest is). Veel beroemdheden maken van deze klassieke look hun eigen handelsmerk. Victoria Beckham maakt al furore met haar alom bekende asymmetrische bob, die we voortaan “pob” noemen (naar “Posh {Spice} bob”).

Zelfs al kies je geen bob, ga dan voor korter voor het nieuwe jaar. Een bijkomend voordeel is dat je haar gezonder zal zijn als je er een aantal centimeters laat afknippen. Denk eraan, als je start bij de hoofdhuid en naar de haarpunten toe gaat, dan betekenen elke 15 cm ongeveer een jaar groeitijd. Voor vrouwen met haar dat langer is dan schouderlengte, zijn de laatste centimeters haar dus ongeveer twee jaar blootgesteld aan stylingmisbruik.

Nog een slotbemerking: denk eraan dat de ultieme bedoeling van een kapsel en van mode is ons te helpen om ons beste voetje voor te zetten. Laat jezelf nooit slavin worden van mode- en kapseltrends. Als je je goed voelt bij je persoonlijk kapsel, verander dit dan niet gewoonweg omdat ieder ander dat doet. Bekijk de algemene trends en zie welke onderdelen je aan je eigen kapsel kan toevoegen, terwijl je goed nadenkt of dit inderdaad bij je past.
Copyright by JS-Systems.nl