Maak je eigen website!
 weerstaan aan chocolade?? nii dus !!
Chocoladetaartjes.

Voorbereiding: 6 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 6

Dit zijn de meest fantastische desserttaartje. Bak ze en zet ze in hun taartvorm in de koelkast. Haal ze uit de koelkast als de gasten arriveren zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Zet de puddinkjes, als je de tafel afruimt na het hoofdgerecht, even in de oven voor een waarlijke chocoladeverwennerij.

Benodigdheden.
• 185 g pure chocolade
• 185 g boter, plus extra om in te vetten
• 3 eieren, plus 3 extra dooiers
• 6 eetl. tafelsuiker
• 1 eetl. bloem
• cacaopoeder, om te bestuiven
• crème fraîche, om te serveren

Bereidingswijze.
Verwarm de oven voor op 230 ºC. Breek de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan kokend water. Voeg de boter toe en laat alles smelten.
Klop in een andere kom de eieren, dooiers en suiker tot een dik schuimend mengsel. Roer het chocolademengsel erdoor, zeef de bloem erboven en spatel alles snel door elkaar.
Verdeel het mengsel over beboterde vormpjes of ramekins. Bak de puddingen 6 minuten in de hete oven tot ze vanbuiten stevig zijn, maar vanbinnen nog zacht.
Keer elk puddinkje op een bord en verwijder voorzichtig de vorm. Garneer met een lepel crème fraîche en bestuif met cacaopoeder. Serveer meteen.






Chocoladeroomijs .

Voorbereiding: 225 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 4

Benodigdheden .
Voorbereiding: 225 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 4

Bereidingswijze.
Breek de chocolade in stukjes en voeg de melk toe. Smelt de chocolade in een vuurvaste kom boven kokend water (au bain marie). Neem de kom van de pan en laat het mengsel enigszins afkoelen.
Klop de dooiers een voor een door het mengsel en voeg de cognac toe als u die gebruikt. Laat alles afkoelen.
Klop de slagroom stijf tot die zijn vorm behoudt en spatel de slagroom door het chocolademengsel. Klop tot slot de eiwitten stijf en spatel die er ook door.
Schenk het mengsel in een ondiepe diepvriesdoos en laat het onafgedekt 2-3 uur bevriezen, tot het stevig is. Sluit dan de doos. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast.






Kokos en witte chocoladecake .

Voorbereiding: 40 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 20

Benodigdheden.
• 125 g boter (plus extra om in te vetten)
• 150 g witte chocolade
• 175 g fijne tafelsuiker
• 125 g zelfrijzend bakmeel
• 2 eieren
• 90 g kokosrasp
• 150 g verse frambozen
• poedersuiker

Bereidingswijze.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een bakblik van 16x26 cm in en bekleed met bakpapier.
Smelt 125 g boter met 150 g witte chocolade in een steelpan op laag vuur. Voeg 175 g fijne tafelsuiker toe en meng.
Giet in een ruime kom en voeg 125 g zelfrijzend bakmeel en 90 g kokosrasp toe. Meng en doe er 2 geklopte eieren bij. Roer licht om en spatel er 150 g verse frambozen door.
Giet het mengsel in het blik en bak 40 minuten of tot het stevig is. Laat afkoelen in het blik. Snij in stukken en bestuif met poedersuiker.


Chocolatte kusjjuhs !!X
Copyright by JS-Systems.nl