LoveGirlz presents kitty!

Biografie

Kelly Brianne Clarkson werd geboren op 24 april 1982 in de Amerikaanse staat Texas, waar ze haar jeugd doorbracht. Ze had geen makkelijke jeugd, wat vooral te maken had met de scheiding van haar ouders toen ze 6 jaar oud was. Daar gaat het liedje 'Because of you' over. Haar broer ging bij haar vader wonen, haar zus bij haar tante en Kelly bleef bij haar moeder.

Kelly was een meisje dat graag zong, en op 13-jarige leeftijd werd ze gevraagd om te zingen in het koor van haar middelbare school. Dit aanbod nam ze aan en vanaf dit moment had ze de kans om haar stem te trainen. Nadat Kelly haar middelbare school diploma behaalde besloot ze samen met een vriendin naar Los Angeles te verhuizen om mee te gaan doen met audities en om demo's op te sturen naar platenmaatschappijen. Kelly en haar vriendin waren net een paar uur ingetrokken in hun appartement, toen het appartementencomplex totaal was uitgebrand. Gelukkig waren ze op het moment van de brand niet in het gebouw aanwezig. Helaas betekende dit meteen het eind van de reis en keerden ze terug naar Texas.

Thankful
Het winnen van American Idol in 2002 bezorgde Kelly een platencontract en haar droom kwam uit: het opnemen van een eigen album. Dit resulteerde in het album Thankful. De eerste single A moment like this ging meteen naar nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten. Hierna kwamen nog vier singles uit, o.a. 'Low' en, de in Nederland bekende, Miss Independent (geschreven door Christina Aguilera).

Breakaway
Kelly wilde dat haar tweede album een meer eigen sound zou krijgen, vergeleken met haar eerste album. Dit resulteerde in de kaskraker Breakaway. Een album met een krachtige pop-rock sound waarop veel potentiële hits te vinden zijn. Het album werd eind 2004 in Amerika uitgebracht en was een regelrecht succes. De eerste single, Breakaway (medegeschreven door Avril Lavigne), belandde op nummer 1. Omdat dit nummer de soundtrack was voor de film The Princess Diaries 2, werd de muziekvideo hier ook op aangepast. Kelly is te zien op de rode loper van de première, afgewisseld met stukjes uit de film.

Weken nadat de single werd uitgebracht, bevond hij zich nog steeds hoog in de hitlijsten. Toch was het tijd voor een nieuwe single: Since U been gone. Een zeer krachtige single waarin Kelly laat weten maar al te blij te zijn dat ze weer single is. Ook dit werd een hit, evenals de hierna uitgebrachte single Behind these hazel eyes. Halverwege 2005 stond Kelly met alle drie deze singles in dezelfde Amerikaanse hitlijst, iets wat maar zelden voorkomt. Haar nieuwe single, Because of you, is een ballad gericht aan haar vader. Hierin zingt ze over hoe haar jeugd haar heeft beïnvloed. Op 31 december 2005 komt Because of you de Top 40 binnen en op 28 januari 2006 staat hij op nummer 1.

Hierna komt de vijfde single uit "Breakaway" uit. Deze single heette "Walk Away" en was minder populair dan de vier vorige singles.
Na het uitbrengen van Breakaway heeft Kelly twee keer door Amerika getoerd. Zowel met de Breakaway Tour als met de Hazel Eyes Tour. De laatste is in Amerika afgerond, maar gaat nu internationaal. In december zal Kelly in Australië een aantal concerten geven, waarna ze vanaf februari een aantal shows in Europa zal gaan geven. Van het album 'Breakaway' zijn wereldwijd nu zo'n 8 miljoen stuks verkocht. Dit komt onder meer door het feit dat het album afgelopen zomer ook in Europa (in speciale editie) is uitgebracht.

Kelly is momenteel aan het werken aan een derde album. Het album heeft nog geen naam maar het zal waarschijnlijk eind 2006 uitkomen.

Albums
Albums met hitnoteringen in de Nederlandse Album Top 20/50/100
Titel Datum van
release Datum van
binnenkomst Hoogste
positie Aantal
weken Opmerkingen
Thankful 29-9-2003 18-10-2003
Breakaway 2004 1 38*
[bewerk]
Singles
Singles met hitnoteringen in de Nederlandse Top 40
Titel Datum van
release Datum van
binnenkomst Hoogste
positie Aantal
weken Opmerkingen
Miss Independent 2003 6-9-2003 9 9
The trouble with love is 2003 17-1-2004 32 3
Since u been gone 2004 18-6-2005 4 16
Behind these hazel eyes 2005 1-10-2005 7 12
Because of you 2005 31-12-2005 1 16
Breakaway 2005 27-5-2006 *9 *14