Meld je gratis aan bij lovegirlz! en maak je eigen website!
Hey, deze pagina gaat over The Lady a la Lip oftewel Miss Jolie.


Volledige Naam:Angelina Jolie Voight
GeboorteDatum:4 juni 1975
GeboorteLand:Verenigde Staten

Angelina Jolie Voight (Los Angeles, Californië, 4 juni 1975) is een Amerikaanse actrice die in films als Gia, Gone in 60 Seconds, Girl, Interrupted en Lara Croft:Tomb Raider heeft gespeeld.

De vader van Jolie is de acteur Jon Voight. De moeder van Angelina is actrice Marcheline Bertrand. Bertrand speelde ín de jaren tachtig rollen in films als 'Lookin' to get out' en 'The man who loved women'. Ze voedde Jolie en haar broer alleen op nadat ze gescheiden was van hun vader, acteur Jon Voight. Marcheline overleed op 56 jarige leeftijd aan kanker.

Angelina Jolie is twee keer getrouwd geweest: met acteur Jonny Lee Miller en met acteur Billy Bob Thornton. Ze heeft 3 adoptiekinderen: een jongetje vanuit Cambodja, Maddox Chivan, geboren in 2001. Een zoontje uit Vietnam, Pax Thien. En een meisje uit Ethiopië, Zahara Marley, geboren in 2005. In 2005 bevestigde Jolie ook officieel haar relatie met Brad Pitt en ze gingen samenwonen. In dat jaar adopteerde Pitt haar adoptiekinderen, Maddox en Zahara, en daarmee veranderde hun achternaam in Jolie-Pitt.

In januari 2006 kondigde Jolie aan dat ze zwanger was van Pitt, en op 27 mei 2006 beviel ze van haar eerste biologische dochter, Shiloh Nouvel, in Namibië, Afrika. De baby is ter wereld gekomen met een keizersnede, omdat ze in stuitligging lag. Exclusieve foto's van haar dochter werden verkocht voor 4,1 miljoen aan het Amerikaanse tijdschrift People en voor 3,5 miljoen aan het Britse magazine Hello!. De opbrengst van de foto's ging naar Unicef.

Op 15 maart 2007 is de, toen 3 en half jaar oude, Pax Thien geadopteerd door Jolie. Zoals het er nu uitziet, krijgt hij binnenkort ook de achternaam Jolie-Pitt.

Ze kreeg in 2005 het Cambodjaans staatsburgerschap als dank voor haar inzet voor het milieu in dat land. Dat was mogelijk dankzij een decreet van koning Norodom Sihamoni. Ze is ook ambassadeur van het UNHCR.

Voor haar rol in de film Girl, Interrupted (1999) kreeg Jolie de Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol.

Dit was de pagina over Angelina, we hopen dat je het leuk vond;), -xXx- van Angels
© Copyright by Lovegirlz.nl