Meld je gratis aan bij lovegirlz! en maak je eigen website!
X-Tina hier, onze favo zangeres, en als jij dr ook zo'n fan van bent is deze pagina egt iets voor jou!

Christina Aguilera werd geboren in Staten Island op 18 december 1980, maar ze groeide hoofdzakelijk op in Pittsburgh (Pennsylvania). Haar vader, Fausto Aguilera, is een sergeant in het leger van de Verenigde Staten. Fausto is van Ecuadoriaanse afkomst. Haar moeder, Shelly Loraine Fidler (die nu Shelly Kearns heet), was een Spaanse vertaalster in Canada, en van Ierse afkomst. Aguilera's ouders ontmoetten elkaar toen Fausto dienst deed in de Earnest Harmon Luchtmacht Basis in Newfoundland en Labrador.

Aguilera wilde al een professionele zangeres worden toen ze nog maar net kon praten. Als kind trad ze op op feestjes en in talentenjachten. Ze kreeg al gauw media-aandacht en stond bekend als "het kleine meisje met de grote stem".

Ze verscheen op 15 mei 1990 in "Star Search" en zong Ella Fitzgeralds "Sunday Kind of Love", maar ze won niet. Daarna verscheen ze in Pittsburgh's KDKA-TV's "Wake Up with Larry Richert" en zong ze opnieuw hetzelfde liedje. Later zong ze "Vision of Love", Mariah Careys eerste single, waarmee ze iedereen met stomheid sloeg omdat ze elke riff en toon trof. Men zei dat de toen 10-jarige klonk als een 20-jarige.

Tijdens haar jeugd werd ze op school zwaar gepest. Daarom kreeg ze privélessen. Haar eerste grote rol op TV was in 1993 toen ze meedeed aan "The New Mickey Mouse Club". Haar collega's waren Britney Spears, Justin Timberlake, JC Chasez en Keri Russel.


Carrière
Aguilera's eerste hitsingle was "All I Wanna Do". Ze nam de single op in Japan met de Japanse popsensatie Keizo Nakanishi. Aguilera nam ook deel aan de internationale zangwedstrijd Golden Stag Festival in Transsylvanië, Roemenië. Daar deelde ze het podium met Sheryl Crow en Diana Ross. In 1998 mocht ze de soundtrack inzingen voor "Mulan" toen ze bewezen had dat ze een hoge, krachtige stem had waarmee ze een hoge "E" een octaaf boven midden "C" kon zingen in het liedje "I will always love you" van Whitney Houston dat ze in haar badkamer had opgenomen. De videoclip die de film moest promoten toonde een jonge Aguilera met kort haar. Reflection werd genomineerd voor een Golden Globe voor "Best Original Song for a Motion Picture" in 1998. Dit was Christina, kiss de Angels
© Copyright by Lovegirlz.nl