Maak je eigen website!
 Bad Hairdays??
MIJN HAAR

Mijn haar vroeger:
1. Kon alleen in een staart
2. Allemaal even lang
3. Heel pluizige krulletjes
4. Veel knopen

Het was echt heel heel pluizig. Gelukkig kwam ik daar (zoals ik het me nu herrinner) op een (zwarte) dag (in de geschiedenis van mickey) in groep 6 achter.

Vanaf die tijd waren de pluizige en krullige dingen weg.
's Ochtends deed ik alles strak naar achter, waarna ik er gel op deed. Van voor zag je amper dat er nog een staat was op het einde.

Vriendinnen zeurden er vaak over dat ik naar de kapper moest gaan. Maar een kennis van ons was kinder kapper en daar ging ik altijd heen. Ze snapte volgens mij nooit echt wat ik wilde.

Uiteindelijk hadden enkele vriendinnen het steeds over een Ylva bij een kapper in de stad. Daar ben ik ook een keer heengeweest. Ze snapte precies wat ik wilde.

Nu heb ik mooie krullen die ik altijd los heb, als ik ga sporten ziet een staart er nu niet meer zo mooi uit. Maar dat heb ik er wel voor over.

's Ochtends sta ik er altijd een kwartier eerder voor op, maar dat is eigenlijk niet nodig. Ik heb wel eens gehoord dat fohnen ook goed werkt, maar ik doe eigelijk altijd alleen maar schuim erin 's ochtends.

HAREN WASSEN

Vooral als je veel schuim of haarspray of gel of iets anders gebruikt, vaak je haren wassen. Ze worden snel vettig.

Was je haren maar 2 tot 4 keer per week. Als je het elke dag doet worden je haren helemaal meteen slecht als je ze een dag niet wast omdat ze eraan gewend zijn.

Crèmespoelingen zijn ook goed voor je haren, haarmaskers ook.

IEMAND ANDERS ZIJN HAREN

Je hebt bovenaan het verhaal van mijn haar kunnen lezen. Het was echt een dilemma. Misschien heb jij het geluk dat je wel best gelukkig bent met je haren. Ga dan niet lopen zeuren tegen iemand anders dat zijn haren anders kunnen. Ook al ben je zo trots dat het bij jou wel zo is.

Het is heel irritant voor de persoon waar je het tegen hebt. Die ligt misschien heel vaak te piekeren over zijn uiterlijk, hoewel hij dat niet zo snel laat merken.

Die persoon kijkt ook wel om zich heen en ziet dat anderen mooiere haren hebben. Al lijkt het nog zo'n persoon die echt voor het innerlijk gaat.

Iedereen wil er wel goed uitzien. Ga het niet tegen die persoon zeggen, daar voelt ze zich alleen maar rotter door, omdat ze zelf niet zo goed weet hoe ze haar haren fatsoenlijk krijgt.

Af en toe een keertje tips over goede kappers geven mag, maar als je denkt dat de ander het niet zo grappig vindt, kan je er maar beter mee ophouden.

Misschien is die persoon ook onzeker en durft ze de kapper niet zo goed zelf te bellen. Vraag of ze wil dat jij een keer een afspraak maakt. Ga samen, dan voelt ze zich meer op haar gemak.

NIEUW KAPSEL:

Een kapper kan overal wat van maken. Ik ken iemand die liep echt hartstikke voor gek op school. Enorm lelijk haar, maar de kapper heeft het normaal gekregen.

Aarzel niet en neem de stap. Misschien is het even wennen, maar als je het na een tijdje nog niet mooi vind, de meeste kappers geven geld terug als het niet bevalt.

Kijk ook eens in boekjes wat je precies wilt en neem enkele plaatjes mee naar de kapper, niet alles is waarschijnlijk mogelijk bij jou. Maar je vindt vast wat leuke dingen die wel kunnen.

Vraag eerlijke vriendinnen naar goede kappers als je het zelf niet weet. Haar blijft (meestal) niet zomaar zitten. Dus je zult er vast wat in moeten doen 's ochtends.

Stijltang gebruiken, schuim erin... De kapper vertelt je wat allemaal kan met je nieuwe kapsel. Schuim: niet teveel dat ziet niet uit. Wel genoeg! Dat kan je zelf wel zien.

Hoe dom het misschien ook klinkt, ben je onzeker over een dag? Vraag aan je moeder/zus hoe zij vinden dat je haar zitten. Aangezien je familie bent zullen zij (misschien wel als enige) eerlijk antwoorden.

Hebben ze commentaar, niet kwaad worden. Vraag gewoon tips je staat toch al voor gek bij hun omdat je toen je 2 was nog een speen had ofzo. Je familie laat je niet vallen.

Een goede vriendin is ook goed, maar pas wel op. Sommige vriendinnen vinden het een beetje moeilijk eerlijk te zeggen dat iets niet mooi is. Dus geloof ze niet met de ogen dicht.
Copyright by JS-Systems.nl