Maak je eigen website!
 *make-up*
heb jij op maak tips ?
ik wil het graag weten schijf het in me gastenboek of met een prive bericht


Zo blijft je make-up langer zitten
Je kent het wel. 's Ochtends als je jezelf net hebt opgemaakt, zie je er helemaal goed uit. In de loop van de dag vervaagd je make-up langzaam totdat er aan het einde van de dag alleen maar wat vage sporen van je 's ochtends zo nauwkeurig aangebrachte make-up over is.

Licht

Breng je make-up als het mogelijk is aan bij natuurlijk licht. Als je het in fel kunstlicht doet, dan bestaat de kans dat je te weinig kleur zult gebruiden die snel zal vervagen.

Dagcrème

Als je je make-up gaat aanbrengen direct nadat je je vochtinbrengende dagcrème hebt aangebracht dan zal je make-up als het ware meteen oplossen. Het is beter dat je de dagcrème eerst zo'n 10 minuten laat intrekken. Het is ook belangrijk een dagcrème te kiezen die past bij je huid, zodat een droge huid minder droog wordt en een vette huid minder vet.

Foundation

Breng de foundation zo dun mogelijk aan. Als je te veel foundation opbrengt dan geeft dit alleen aanleiding tot vlekken en uitlopen.

Poeder

Breng losse poeder aan over je foundation die het als het ware fixeert.

Poederproducten

Kies voor een blusher en oogschaduw op poederbasis. Producten op crèmebasis verdwijnen sneller, poeder houdt langer.

Lipliner

Gebruik lipliner. Niet alleen voor de rand maar voor je hele lippen. Neem een kleurloze of lichtere tint dan je lipstick. De lipstick zal beter hechten.







Camouflagestick

Vaak wordt een camouflagestick of concealer gebruikt rond de ogen, waarover oogschaduw wordt aangebracht. De crèmeachtige substantie van de concealer die vaak olie bevat zorgt ervoor dat je oogschaduw zich voor de middag al ophoopt. Gebruik liever los poeder onder de oogschaduw.

Oogverzorgingsproducten

Het is alleen maar goed als je voor het gebied rond je ogen een speciaal product gebruikt. Gebruik dit vooral 's nachts. Onder je make-up wordt dit snel te vet. Je kunt wel een product op gelbasis gebruiken.

Deppen

Het vet van je huid kan in de loop van de dag door je make-up heendringen. Je zou kunnen denken dat poeder erover een oplossing is, maar dit ziet er sponsachtig uit. Dep je huid liever met een tissue.

Test

Kies langhoudende lipsticks en oogschaduws, maar test ze eerst wel even op de rug van je hand. Langhoudende producten kunnen er vaak droog en kalkachtig uitzien.



Het geheim van een langhoudende make-up is dus het aanbrengen in lagen. Heb je een erg droge huid dan kun je vaak wel voor producten op crèmebasis kiezen, maar heb je een vette huid dan zal het vet van je huid zich in de loop van de dag met de make-up mengen zo vervagen.

-----------------------------------------------------------

mode
make-up
favoriete make-up tip
nieuwe producten
boeken

alle rubrieken
forum








Rubriek.nl


onderwerpen beauty

alle onderwerpen

alle rubrieken






Schoonheid


Haartransplantatie

Plastische chirurgie

Parfum test

Info tatoeage en piercing



Bekende merken


Maybelline

L'Oreal

Revlon

Lancome

MaxFactor

Nivea

Weleda



Mode


Couturekrant

Fashion.nl






Feest make up: do en don'ts
Al ben je normaal gesproken misschien zelfverzekerd of lui genoeg om compleet zonder make-up de deur uit te gaan, in december, de feestmaand is iedereen toch wel geneigd een extra kleurtje of wat extra glans te gebruiken.

Hier wat tips om er op je best uit te zien:

Do

Kies je voor overdag een bruine mascara zeker als je een lichte huid en licht haar hebt, voor 's avonds kun je overwegen om zwarte mascara en eyeliner te gebruiken.



Vergeet je wenkbrauwen niet. Wenkbrauwen kunnen de uitdrukking van je gezicht bepalen. Verzorgde wenkbrauwen maken een mooi opgemaakt gezicht af.


Kies je voor kleurige oogschaduw, ga dan eerst uit van de kleur van je huid en haar en ogen en daarna van de kleur van je kleding.



Gebruik een iets fellere kleur blusher dan je overdag zou doen, maar kies wel een kleur in dezelfde tint als je lipstick.



Gebruik een highlighter. Gebruik highlighter op het gedeelte van je ooglid onder je wenkbrauwen. Dit reflecteert het licht en laat je ogen meer spreken.



Bekijk jezelf goed in fel licht. Controleer of alle kleuren goed in elkaar overlopen. Als je er in fel licht goed uitziet dan zal je er in wat gedempter licht fantastisch uitzien.

Vind je je make-up nog niet feestelijk genoeg? Gebruik dan accessoires om jezelf op en top te laten glimmen en glanzen. Pas wel op voor het kerstboom effect.




Don't

Wees niet bang voor iets nieuws of iets heel anders. Verras je familie en/of vrienden eens een heel nieuwe haarstijl, haarkleur of een andere kledingstijl.



Er zijn populaire foundations met een subtiel glanseffect. Gebruik deze alleen als je een smetteloze huid hebt. Het kan een droge huid mooi laten glanzen, maar bij een wat vettere huid benadrukt het de poriën en oneffenheden.



Wil je de nadruk op je lippen leggen, breng dan geen lipstick aan zonder lipliner. Neem een kleurloze lipliner of lichter lichtere kleur dan de lipstick, niet donkerder. De lipliner zorgt voor een duidelijke vorm en de dat de lipstick niet gaat uitlopen.



Gebruik niet te veel glitter en glans. Als je zowel je ogen, lippen en wangen laat glanzen en glimmen is dat wat veel van het goede.



Ben je niet echt ervaren met het aanbrengen van valse wimpers of gebruik van wimperkrullers, laat het dan liever achterwege. Als het er niet perfect uitziet, knap je er niet van op.


Hoe leuk de feestdagen ook zijn, ze brengen vaak ook stress met zich mee. Stress tekent zich snel af op je gezicht. Vergeet je schoonheidsslaapje dus niet!




-----------------------------------------------------------
Najaars makeup: naturel
Dit najaar ligt de nadruk meer op glans dan op kleur. De look is naturel, neutraal. De neutrale tinten kunnen wel glanzend of metallic zijn. Bruintinten zijn een belangrijke kleur deze winter.



De huid als blikvanger

Een mooie, egale huid moet dit najaar de blikvanger zijn . Gebruik daarvoor een ietwat matte foundation die dicht bij de kleur van je huid komt. Voor je jukbeenderen kun je een lichte blusher gebruiken.

Ogen

De nadruk ligt op de ogen. De ogen mogen spetteren. Als je wat kleur wilt gebruiken dan kan je dat rond de ogen doen. Kleuren voor oogschaduw zijn zachte tinten bruin, grijs, mauve en heel zacht groen en paars. Wil je 's avonds iets opvallender make up gebruiken, kies dan bijvoorbeeld voor goud, zilver of bronstinten.

Gebruik een lichte tint voor je hele ooglid. Verdiep de kleur rond je wimpers met een iets donkerder tint van je basiskleur. Geef je ogen met een grijs potlood wat extra accent. Laat kleuren mooi in elkaar overlopen en vervaag scherpe lijnen zo veel mogelijk.

Mascara is een belangrijk onderdeel en mag best wat dik aangebracht worden.

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen blijven ook naturel. Geen overdreven in vorm gebrachte wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen zijn in. Haal alleen wat verdwaalde haartjes weg.




Lippen

Bij de makeup voor de lippen zie je dit jaar vooral natuurlijke, zachte tinten. Niet superglanzend, en niet echt mat maar iets ertussen in. Wil je echt wat kleurigs kies dan voor rood, dieprood.





----------------------------------------------------------


Tips om er jonger uit te zien
Tips om er jonger uit te zien of beter gezegt, om te voorkomen dat je er ouder uitziet dan je zou willen. Geen ingewikkelde toestanden maar gewoon eenvoudig toe te passen tips.



Blusher

Bij het ouder worden, wordt de kleur van je haar en huid valer. Een blusher kan je gezicht oppeppen. Bedenk wel dat hoe lager je een blusher aanbrengt hoe ouder het je maakt. Breng bluscher aan op je jukbeenderen en wrijf het uit naar boven richting je slapen.

Kies voor een natuurlijke kleur. Knijp in je wangen en kijk hoe je huid donkerder kleurt, zoek naar zo'n tint.

Een andere manier is om naar de natuurlijke kleur van je lippen te kijken en in die tint een blusher te zoeken.
Wenkbrauwen

Ben je over de dertig, wees dan voorzichtig met het epileren van je wenkbrauwen. Het zal langer duren voordat je wenkbrauwen weer terug groeien. Maak je wenkbrauwen ook niet te donker.



Tanden

Een manier om direct jonger te lijken is door het bleken van je tanden. Door de tijd verkleuren je tanden door gebruid van thee, rode wijn en koffie.



Denk aan je houding

Een goede houding maakt niet alleen slanker maar laat je ook jaren jonger en energieker lijken.



Foundation

Een ouder wordende huid wordt dunner. Een foundation met SPF (Sun Protection Factor) van tenminste 15 is geen overbodige luxe. Maar gebruik niet te veel




Verticale liplijntjes

Verticale liplijntjes zijn lastig bij het aanbrengen van lipstick. Een snelle oplossing is om de lijntjes op te vullen met een wasachtige vulling zoals lipbalsem. Breng hierover met een kleurloos lippotlood de lijn aan en breng dan de lipstick aan. De balsem vult de lijntjes en de lippotlood zorgt ervoor dat de lipstick niet uitloopt.



Kleur lipstick

Een verkeerd gekozen kleur lipstick kan je ouder laten lijken. Laat bruintinten liggen en ook hele felle kleuren. Gebruik glanzende, vochtinbrengende, geen matte lipstick, deze geven meer diepte aan de lippen.






foundation. Doe wat vloeibare foundation op het voorhoofd, kin en wangen en smeer dit goed uit.



Ogen

Metallic oogschaduw maakt rimpels en lijntjes duidelijker zichtbaar. Gebruik een niet glimmende oogschaduw in een natuurlijke kleur b.v. taupe (een soort rozebruin). Trek geen zware, strakke lijnen met eyeliner. Maar gebruik weinig potlood en vervaag dit.



----------------------------------------------------------

Oogschaduw die bij je ogen past
Zoek je een oogschaduw die past bij de kleur van je ogen?


Voor blauwe of grijze ogen:
1. Altijd goed: taupe, grijs, violet, paars, donker blauw (een tint donkerder dan de kleur van je ogen laat ze pas echt blauw lijken), zwart (meng het met helder blauw voor een 'smoky' effect)
2. Iets aparter: zilver, turquoise, fucsia (haalt iedere tint blauw op)


Groene of groenbruine ogen:
1. Altijd goed: bruin, abrikoos, paars, khaki or mosgroen (omdat ze tot dezelfde kleurfamilie horen lichten ze groene ogen op)
2. Iets aparter: goud, lime, grasgroen, helder paars (super modern)




Bruine ogen
1. Altijd goed: koper, brons, champagne (is het zelfde als zachtroze met een beetje abrikoos), bruin (voor de reebruine ogen look), beige, khaki-groen
2. Iets aparter: zalm, koningsblauw, knalroze, lime.


Alle ogen:
1. Altijd goed: blauwe of grijze basis en een lichtblauwe of lichtgrijze kleur daarboven.
2. Iets aparter: zilveren oogschaduw met glitter.



Lees ook:

Oogmakeup bij de vorm van je ogen



Maak het beste van je ogen, wat voor vorm je ook hebt. Met make-up kan je heel wat bereiken als je weet hoe. Je kan kleinere ogen groter laten lijken, uitpuilende ogen wat dieper liggend laten liggen als je de juiste make-up toepast.



Kleine ogen

Als dit je probleem is lijkt het alsof er weinig ruimte is tussen de bovenkant van je oog en je wenkbrauw. De oplossing is dus om die ruimte groter te laten lijken, door een lichte kleur op het ooglid aan te brengen.

Breng een donkere kleur aan in de holte of vouw aan de zijkant van je oog en breid dit iets verder uit om het wat uitgestrekter te laten lijken. Breng donkere eyeliner aan de buitenkant van de ogen en smeer dit wat uit. Gebruik ten slotte een highlighter aan op het harde gedeelte onder je wenkbrauw.





Diepliggende ogen

Bij deze ogen lijkt de ruimte tussen oog en wenkbrauw vaak wat over te hangen. Breng een lichte kleur aan op het ooglid en een highlighter op het harde gedeelte onder de wenkbrauw. Gebruik een donkerder kleur oogschaduw aan op de rand van de oogkas die je iets verder aan de buitenkant van je oog laat doorlopen.

Gebruik heel weinig eyeliner voor een dunne lijn langs 2/3 van het onderste ooglid tot aan de buitenkant.



Uitpuilende ogen

Gebruik een donkere kleur oogschaduw en verspreid deze over het ooglid. Gebruik nooit lichte of metallic kleuren. Begin aan de buitenkant van laat het in de richting van de binnenkant vervagen.

Breng eyeliner aan op de rand boven het oog en veeg deze uit. Gebruik highlighter onder de wenkbrauw. Breng als je wilt met oogpotlood wat kleur aan op de binnenste rand van je ooglid, zodat de ogen wat kleiner lijken.






Ogen dicht bij elkaar

Breng een donkere kleur oogschaduw aan vanaf de helft van het oog tot de buitenkant en iets daarbuiten. De binnenste helft kan je onbedekt laten of een hele lichte kleur geven. Bij het aanbrengen van de mascara borstel je de bovenste wimpers naar de buitenkant.




Ogen ver uit elkaar
Als je de nadruk op de helft aan de binnenkant van het oog legt lijken ze dichter bij elkaar te staan. Breng eyeliner aan langs het onderste ooglid maar niet voorbij de buitenste ooghoek.
Breng een donkere of felle kleur op de rand van de oogkas maar veeg deze niet naar boven en naar buiten maar naar binnen naar de binnenkant van de wenkbrauw. Breng tenslotte een lichte kleur op je ooglid en breng mascara aan op de wimpers aan de binnenkanten van je oog




Normale ogen

Als je het geluk hebt dat je normale ogen hebt kan je de make-up gebruiken je ogen nog beter uit te laten komen. Gebruik eyeliner voor meer accent. Een lichte kleur op het ooglid en een donkerder kleur in de buitenste hoeken en rand van de oogkas voor meer diepte. Werk het af met mascara.




Hangende ogen

Hierbij lijken de buitenste ooghoeken iets naar beneden te staan. Deze moeten dus met make-up opgehaald worden. Teken de buitenste hoeken met eyeliner iets omhoog. Vul de ruimte erboven en de boog van de oogkas met een donkere kleur oogschaduw. Gebruik een lichtere kleur in het midden van het oog en ooglid. Gebruik mascara alleen op de bovenste wimpers.



Ouder wordende ogen

Laat je ogen jonger lijken door zachte lijnen en kleuren. Gebruik eyeliner rond de buitenhoeken van de ogen. Houd de lijn dun. Gebruik geen metallic of glanzende kleuren. Kies een zachte tint oogschaduw, mosgroen, lichtbruin of grijs en gebruik deze op de buitenste ooghoeken dicht bij de wimpers. Gebruik zacht perzik on je binnen boven ooglid. Gebruik geen zware mascara omdat dit er vaak te onnatuurlijk uitziet. Gebruik een dunne mascara, lichtjes opbrengen.
Copyright by JS-Systems.nl