mode 2006
De mode en kleuren voorjaar zomer 2006
Wit, meisjesachtig, licht, luchtig en onschuldig



Als je de mode voor het voorjaar en de zomer van 2006 kort wilt omschrijven dan kan dat met de woorden: wit, meisjesachtig en onschuldig. De retro en vintage look gaan meer naar de achtergrond, het is tijd voor een frisse, lichte en luchtige mode. De ontwerpen zijn simpel, de stoffen licht en soepel. Kant en borduursels worden veel gebruikt als decoratie.

De jurk

Als je met de mode mee wilt, dan is de jurk zeker een stuk dat niet kan ontbreken in je kledingkast. Jurken zul je het komend seizoen in allerlei modellen zien. Kort en lang, in A-lijn, met tulprok of babydoll model. Het accent ligt boven of op de taille. Ook het overgooier model is weer terug van weggeweest.

De broek

Broeken zijn dit seizoen of wel wijd en soepel of juist nauw en slank in allerlei lengtes. De taille is hoog. De short is een veelgezien stuk en is deze zomer ook echt 'short'. Het liefst gecombineerd met schoenen met een superhoge hak.

Het mannenpak in soepele stoffen doet ook zijn herintrede. De jasjes doen een beetje denken aan de Spaanse matador stijl, dus kort, boven, op of net over de taille.

Kleuren

Naast heel veel wit en wit gecombineerd met zwart, zijn de kleuren vooral licht en pastel. Wat patronen betreft zul je zowel ruiten, strepen als stippen zien en abstracte, grafische motieven.


Accessoires

De tassen zijn oversized en met veel details versierd. Ook de zonnebrillen zijn groot. Ceintuurs zijn een belangrijk accessoire en kunnen zowel smal als erg breed zijn en echte eyecatchers zijn. De sieraden zijn groot en van allerlei materialen vervaardigd. Kettingen zijn lang en groot.


Schoenen

De schoenen zijn allesbehalve saai, veelkleurig en soms vrij extreem, zoals de schoen op het plaatje rechts van Maxmara. Aparte materialen als hout, bamboe en kurk worden in de schoenen verwerkt. Veel hoge hakken, sleehakken en plateauzolen. Espadrilles zie je niet langer alleen van stof maar ook van suède



een paar mode dínGéé











wat draag jiij
10
1
0
0
1
1
2
Er is 15 keer gestemd.
Copyright by JS-Systems | Maak ook je eigen website!