BEstaan geesten echt?
Hier allemaal opmerkingen op ons forum wij hebben ze beantwoord kijk maar snel!:


Ik wil weten of geesten echt bestaan. Ik hoor soms dingen wat ik niet kan zien enzoow... en vind dat echt niet prettig, word er zelfs bang van. Is dat normaal? Of word ik gelovig???

Geesten bestaan, zeker. Maar je kunt ze niet zien. Je kunt het vergelijken met de wind. Wind is er, dat weet je omdat je het kan voelen of de gevolgen ervan kunt zien.

Daar hoef je NIET een christen voor te zijn om dat te weten of te kunnen ervaren.

Geestelijke wereld
Naast de wereld die wij kunnen zien, is er ook nog een andere wereld. Een 'geestelijke' wereld, die in de bijbel ook wel 'de hemelse gewesten' wordt genoemd. Hoewel we die niet kunnen zien, kunnen we vaak wel de gevolgen ervan zien of ervaren... sommige mensen zelfs heel scherp.

2 partijen
In die geestelijke wereld zijn verschillende 'geesten' aanwezig. Uiteindelijk bestaan deze maar uit twee partijen: De ene partij is God en zijn engelen. God is goed en liefde en wil relatie met de mens om de mens helemaal gelukkig te maken:

Johannes 3:16-18 Want God heeft zoveel liefde voor de wereld dat Hij Zijn enige Zoon (=Jezus) heeft gegeven; zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. God heeft Zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de wereld te veroordelen, maar om haar van de ondergang te redden. Wie zijn vertrouwen op Jezus stelt, wordt niet veroordeeld. Maar wie niet gelooft, is al veroordeeld omdat hij geen vertrouwen heeft gehad in de naam van Gods enige Zoon.

De andere partij is de duivel en zijn engelen (ook wel demonen genoemd). Zij zijn slecht en willen de mens in het ongeluk storten, totaal vernietigen zelfs.
De duivel en zijn geesten proberen je bang en onrustig te maken; dus de dingen die jij hoort en ziet zijn niet van God. Want God geeft rust, vrede en blijdschap.
Copyright by JS-Systems | Maak ook je eigen website!