Maak je eigen website!
 *.shakira.*
SHAKIRA


Shakira heeft Grammy Awards en MTV Video Music Awards gewonnen, was te zien in diverse Pepsi-commercials en schreef haar eerste nummer toen ze acht jaar was. Ze is een blonde Colombiaanse die drie talen vloeiend spreekt, maar de voorkeur geeft aan Spaans.

HET BEGIN

Toen ze 13 jaar was tekende Shakira een platencontract en bracht haar eerste album Magia uit. Met een diploma van de middelbare school op zak besloot ze zich volledig toe te leggen op muziek. In de jaren die volgden bracht Shakira de albums Peligro en Pies Descalzos uit. Deze zorgden ervoor dat Shakira in Latijns-Amerika doorbrak. Met het volgende album Donde Estan Los Landros, lagen ook de V.S., Argentinie, Columbia, Chilie, Centraal Amerika en Mexico aan haar voeten.




VERVOLGENS

Het idee om een Engels album te maken ontstond toen Shakira samenwerkte met Gloria en Emilio Estefan. Het was voor Shakira een grote uitdaging om nummers in het Engels te maken. Toen ze Objection had geschreven, was Shakira ervan overtuigd dat ze er nog tien zou kunnen schrijven. Dus pakte ze haar spullen en plaatste een mobiele studio in de natuur van Uruguay. Daar schreef ze de andere nummers, die een stuk persoonlijker en gepassioneerder werden dan ze ooit had gemaakt.



Shakira is een poetisch ingestelde singer-songwriter. Er is geen twijfel over mogelijk dat Shakira haar artistieke integriteit heeft behouden, maar misschien belangrijker nog is het feit dat ze met Laundry Service een album heeft gemaakt dat haar diepe liefde voor rockproducties reflecteert.


Op Laundry Service geeft Shakira een vette knipoog naar haar voorliefde voor klassieke rockmuziek. Van rockriffs in de stijl van Aerosmith tot de bluesy zangstijl van Bonnie Raitt. Maar het blijven slechts invloeden, want Shakira blijft ten alle tijden zichzelf. En dat betekent dat een rocknummer als Whenever, Wherever ook panfluiten en Braziliaanse drums bevat.














wat vind je van Shakira???
5
2
0
0
1
0
Er is 8 keer gestemd.
Copyright by JS-Systems.nl