Maak je eigen website!
 Manga & Anime
Manga & Anime


Wat is Manga??

Manga is een Japanse tekenstijl. Het is meestal te herkennen aan de grote ogen met veel lichtpuntjes, lange benen en vaak zijn het meisjes. De ogen van de karakters hoeven niet groot te zijn. Ook kunnen de houdingen overdreven getekend zijn.
De manga-stijl wordt gebruikt in stripboeken en bijna altijd zwart-wit zijn getekend. Op de kaft staat vaak een hele mooie ingekleurde tekening, bijv. van de hoofdpersoon.
Manga is de naam voor de tekenstijl als voor de stripboeken zelf, deze worden vaak 'manga´s' genoemd.

voorbeelden van Manga:





Wat is Anime??

Anime is verwant aan manga. De tekenstijl toont bijvoorbeeld veel gelijkenissen. Het verschil is dat manga in stripboeken (manga's dus) voorkomt, en anime op televisie. Anime is dus manga in tekenfilmvorm. Meestal heb je eerst een Manga-serie waar daarna een Anime-serie van wordt gemaakt. Anime is in kleur. Net als bij manga zijn er verschillende 'categorieen' anime, zoals anime met veel geweld voor oudere fans, en kindvriendelijke anime voor jongere kijkers. Een vooroordeel over anime is dat het meestal bij voorbaat kinderachtig wordt gevonden, iets wat vaak helemaal niet waar is.
Net zoals manga is anime het populairst in Japan. Ik zal een paar series noemen:
Pokemon, Dragon ball Z, sailor moon enz.

voorbeelden van Anime:





overeenkomsten van Anime en Manga:










wat vind je van Manga en Anime??
2
0
18
2
3
Er is 25 keer gestemd.
Copyright by JS-Systems.nl