klik hier om naar lovegirlz te gaan!  
make up
De basis
Allereerst doen we het gehele gezicht met een dekkende stick. Er zijn verschillende van deze sticks te koop, van verschillende merken en in verschillende kleuren. Eventueel zijn dekkende sticks en crèmes te koop in de specialistische travestiewinkels, maar dat is niet noodzakelijk. Sylvia gebruikt het liefst de PAN Stick, van Max Factor. Deze is gewoon te koop in de meeste parfumerie/drogisterij winkels.
De juiste kleur bij je gezicht vindt je door de stick op de kaaklijn te testen. Daar moet de kleur van de stick niet opvallen. Dan heb je de juiste kleur te pakken.

De eerste laag met deze stick goed opwrijven over je gezicht. Veel mensen gebruiken hier de zogenaamde make-up sponsjes voor. Dat is prima, maar Sylvia gebruikt het liefst haar vingers. Ze heeft tijdens haar werk het liefst contact met het gezicht. Bovendien nemen de sponsjes veel materiaal op en dat is zonde.

Na het opbrengen van de stick moet je afpoederen met een losse poeder. Dit fixeert de basismake-up en verfijnt de poriën, waardoor de make-up beter overkomt.
Indien na het fixeren nog oneffenheden doorkomen, met name baardschaduw, dan herhaal je de behandeling. In plaats van de stick nu uit te wrijven, klop je hem echter in met je vingers, waardoor de verschillende lagen tot een geheel worden. Iedere laag stick opnieuw afpoederen. Doorgaan totdat je tevreden bent. (Let op dat je voor dagmake-up niet teveel lagen zet, dat ziet er in de zon wat overtrokken uit. Voor nachtmake-up kan je alles wel wat zwaarder aanzetten).

Voor mensen met een lichte baard of zelfs geen, kan gebruik gemaakt worden van compact poeders. Ook deze zijn in verschillende tinten verkrijgbaar. In feite bevatten deze compact poeders al een soort foundation, wat in de plaats komt van de hiervoor beschreven stick. Sylvia adviseert echter wel ook na gebruik van een compact poeder af te poederen met een losse poeder, voor fixatie en verfijning.




Shapen
Harde lijnen in het gezicht zijn niet zomaar te verwijderen. Met make-up kan je echter wel de accenten verleggen, waardoor ze minder opvallen. Dit wordt "shapen" genoemd. Dit doe je door met een compact poeder die 1 a 2 tinten donkerder is dan de kleur die je gebruikt hebt voor de basis, schaduwvlakken aan te brengen naast de harde lijnen in je gezicht. Denk hierbij vooral aan je kin en de kaaklijn.





Ogen
Sylvia begint altijd met de wenkbrauwen. Ook al zijn je wenkbrauwen wat grover, borstel ze in ieder geval in de richting van de haargroei uit. Uiteraard is het mooi als je de mogelijkheid hebt de wenkbrauwen volledig te epileren, maar als je maar een klein beetje wilt doen, richt je aandacht dan vooral op de buitenkant van je oog. Veel mannen hebben een lange, afdalende wenkbrauw. Door die buitenkant te verwijderen krijg je een veel opener blik en komt de oogmake-up veel beter uit.

Indien je wenkbrauwen wilt camoufleren kan je dat doen met "Dermawax". Zelf heeft ze het merk "Grimas" wat in de meeste feestartikelenwinkels te koop is. Uiteraard heef een winkel als Backstage in Amsterdam dit ook. De wax smeer je over de wenkbrauw, waarna je met de PAN stick en lossen poeder de wax camoufleert in dezelfde kleur als de basismake-up. Daarna kan je met een wenkbrauwpotlood de gewenste vorm intekenen. Let wel op, deze wax is zeer moeilijk te verwijderen, dus adviseert Sylvia dit vooral voor bijzondere gelegenheden "bij uitzondering" te doen.

De potloodjes die Sylvia gebruikt slijpt ze voor ieder gebruik een keer rond. Rondom de ogen zijn veel bacteriën aanwezig en zo voorkom je infectiegevaar. Met een wenkbrauwpotlood teken je de wenkbrauw in volgens de haarlijn. Zet de kleur voller aan bij de ogen en laat het verlopen naar de oren toe. Indien aan de buitenzijde is geëpileerd kan je daar een accentboog trekken. Werk zo dat openheid naar boven ontstaat. Dat geeft "ruimte" voor de oogschaduw.

Voor de keuren die je gaat gebruiken moet je bedenken dat lichte kleuren (wit, beige) het oog groter laten lijken. Het gehele oog wordt aangezet met een dergelijke basiskleur. Dit geeft weer het effect van "ruimte" rond je oog. Boven je oog zit de arcadeboog. Dit is de rand van het bot van de oogkas. Bij sommigen is die erg duidelijk zichtbaar, bij anderen minder. Indien je de arcadeboog wilt accentueren maak je het niet-bewegend ooglid donkerder. Als je juist de arcadeboog wilt camoufleren, zet je het niet-bewegend ooglid aan met een accentkleur.

Belangrijk voor een mooie oogmake-up is dat je de kleuren goed in elkaar laat overlopen.

De eyeliner zet je net tegen de wimperhaartjes aan op. Bij de neus begin je dun, naar buiten toe mag de lijn iets dikker worden. Als je een streepje te hard vindt kan je deze met een klein kwastje of een wattenstaafje vervagen. Dat vervagen is sowieso belangrijk. Harde lijnen maken dat het gezicht er grof uit gaat zien. Zorg er dus voor dat alle make-up rustig in elkaar overvloeit.

Tenslotte de mascara. Als je voor de spiegel staat je hoofd iets omhoog doen en recht vooruit in de spiegel kijken. Zet het borsteltje van boven af op de wimpers en rol de kwast naar je gezicht toe, terwijl je hem een beetje laat dalen. Hierdoor lopen de haren vast in het rollertje. Daarna trek je met langzaam je ooglid op, waardoor de haren uit het rollertje worden getrokken en langs de mascara. Voor het onderste ooglid geldt ongeveer hetzelfde, al is het daarmee moeilijker met het ooglid de haren weer uit het borsteltje te trekken. Dat doe je dus door rustig het borsteltje door te rollen naar boven.

Vaak krijg je spettertjes op nadat je de mascara hebt gezet. Deze zijn zeer eenvoudig te verwijderen met een wattenstaafje. Even vochtig maken en met de tip op het spettertje zetten. Een korte draaibeweging en klaar.

Blijf alert. Make-up is bedoeld als verfraaiing. Zorg dat het niet te nadrukkelijk aanwezig is. En blijf je ook bedenken: het kan er altijd weer af. Als je niet tevreden bent, doe het dan gewoon opnieuw.





Blusher
Het "ideale" gezicht is ovaal, eivormig. De meeste gezichten zijn echter lang of erg rond. Met rouge kan je er voor zorgen dat je gezichtsvorm optisch meer de ovale vorm heeft. Als basis is het verreweg het makkelijkst om uit te gaan van een half maantje onder je jukbeen. Zet hiertoe de kwast aan voor op je gezicht, onder het jukbeen. Wrijf de rouge schuin omhoog naar je oren toe uit.
Een veelvoorkomende fout is dat de rouge op de wangen wordt aangezet van boven naar beneden. Daarmee maak je het gezicht juist langer. De makkelijkste manier om de ideale lijn te vinden is je wangen inzuigen. De bovenkant van het kuiltje wat zo ontstaat is het gebied wat je moet hebben.





Lippen
Zet de lippen eerst aan met lipliner. Dit voorkomt dat de lipstick in de loop van de tijd gaat uitlopen in je basismake-up en geeft bovendien een goede houvast tijdens het aanbrengen van de lipstick. Begin met de cupidoboog. Dit is het deel direct onder de neus. Volg zoveel mogelijk de natuurlijke vorm van de lippen. Als je de vorm van de mond optisch wilt beïnvloeden kan je dat vooral goed doen met de bovenlip. Overdrijf echter vooral niet met het aanzetten van de cupidoboog. Als je tevreden bent met het resultaat de lipliner eerst weer wat vervagen. Na de lipliner kan je de lippen invullen met je stick, eventueel met behulp van een kwastje of je vingers.

Vaak hebben mensen last van velletjes op de lippen. Dit is erg verstorend voor een mooi gebruik van lipstick. Een goede tip: als je last heb van velletjes, borstel dan 's avonds zachtjes met de tandenborstel over je lippen.
Copyright by JS-Systems | Maak ook je eigen website!