Meld je gratis aan bij lovegirlz! en maak je eigen website!
Tips voor handen en nagels
***************************



Heb je ruwe handen
******************
Heb je last van droge of ruwe handen? Meng dan een eetlepel zeezout met een paar druppels verzorgende olie. Scrub je handen hiermee en was het er daarna af onder een lauwe kraan. Resultaat: Heerlijke, zachte handen!

Nagelkunst
***********
Leuk nail art idee: laat op je gelakte, droge nagel een druppel nagellak in een andere kleur vallen. Ga er kriskras doorheen met een cocktailprikker. Niet te hard drukken, anders beschadig je de basislaag.

Handmassage
***********
Een massage voor een ontspannen gevoel: wrijf wat olie of crème warm tussen je handen en neem de hand van je vriend of vriendin in je linkerhand. Masseer met je rechterduim eerst de muis, dan het gedeelte onder de pink, vervolgens het midden en ten slotte de kussentjes onder de vingers. Draai de hand om en masseer zachtjes de rug van de hand en het driehoekje tussen duim en wijsvinger.

Verkleuring van de nagels
**************************
Verkleuring door nagellak of nicotineaanslag? Polijst je nagels met een zachte vijl of leg je handen vijf minuten in een vingerbadje van warm water met een eetlepel citroensap.

Nagelsvijlen
*************
Vijl je nagels nooit als je net uit bad komt, ze zijn dan te zacht. Vijl ook niet helemaal vanuit de hoeken, dan scheuren ze sneller in. En vijl niet heen en weer, maar strijk de vijl steeds in één richting.

Nagels lakken
**************
Breng slechts een enkele laag nagellak aan voor een transparant en licht gekleurd resultaat. Breng twee lagen aan om het aspect kleur en glans te benadrukken.Marie Bijwerken Kunstnagels moeten eens in de drie à vier weken worden bijgewerkt, omdat ze met je nagels meegroeien.

Brekende nagels
****************
Heb je nagels die om de haverklap scheuren? Geef ze een oliebadje in lauwwarm water met een klein scheutje nagelolie. Laat je nagels vijf minuten weken voor een goed resultaat.


Breken je nagels altijd af? Stop dan een beetje knoflookpoeder en een paar druppels citroen bij je nagellak. Lak je nagels dan volgens dit schema: dag 1 lakken, dag 2 een laagje eroverheen, dag 3 alles eraf halen en dag 4 weer lakken etc. Hou dit een paar weken vol en je krijgt prachtige sterke nagels.

Citroensap voor je nagels
**************************
Citroensap is goed voor je nagels! Neem eens een nagelbadje met citroensap. Zelfs de hardnekkigste nicotinevlekken krijg je ermee weg. Door dagelijks drie glazen water met citroensap te drinken, worden je nagels sterker.

Handcreme
***********
Handen als schuurpapier zijn 's winters geen uitzondering. Er moet royaal worden gesmeerd; het liefst een paar keer per dag. Vergeet daarbij de nagelriemen niet!

Nagels vijlen
**************
Het is altijd beter je nagels te vijlen, dan te knippen! Een vijl bevordert de groei van je nagels en het maakt ze sterker. Ook is het beter om een papieren vijl te gebruiken dan een metalen, want dan beschadigen je nagels minder. Vijl van binnen naar buiten en ga niet heen en terug.

Kleurvaste nagellak
********************
Gebruik je altijd dezelfde kleur nagellak? Ga dan eens naar een nagelstyliste en laat een dun laagje kleuracryl aanbrengen. Zo heb je maandenlang mooi gekleurde nagels!Veerle, Lanaken

Labello voor nagelriemen
*************************
Gebruik eens een lipcarestift (zoals Labello) om je nagelriemen zacht en gezond te houden. Smeer je nagelriemen in een masseer ze zachtjes met je vingertop. Zo krijgen ze geen kans om te verharden en blijven ze loszitten van je nagel.


Handen wassen
**************
NIet alleen het wassen, maar ook het afdrogen van je handen is van groot belang. Want bacterien gedijen juist in een vochtig klimaat. Gebruik dus ook een schone, droge handdoek!

Nagellak verwijderen
*********************
Als je je nagellak eraf hebt gehaald, blijven er vaak nog restjes lak onder je nagelriem zitten. Je kunt deze restjes makkelijk weghalen door een cocktailprikker in nagellakremover te dopen en hiermee de nagellak te verwijderen.

Wil je je nagellak in één keer goed verwijderen, dan heb je een beetje geduld nodig. Breng de remover op een wattenschijfje aan, 2 seconden aandrukken en dan in één beweging afnemen


Nagels als nieuw
********************
Nagels hebben heel wat te verduren. Eén van de grootste boosdoeners is afwassen zonder handschoenen. Door langdurig met je handen in het water te zitten, worden de nagels zwakker en breken ze eerder. Wie geen afwasmachine heeft, doet er verstandig aan plastic handschoenen te dragen en na het afwassen een handcrème te gebruiken. Zo blijven nagels als nieuw.


Vieze nagels
****************
Heb je last van viezigheid onder ( kunst)nagels? Neem een oude tandenborstel. Even boenen en weg viezigheid!


Verschillende laagjes
***********************
Je nagellak blijft veel langer zitten als je je nagels eerst schoonmaakt met nagellakremover. Breng daarna verschillende dunne laagjes aan in plaats van één dikke. Laat de nagellak tussendoor wel goed drogen, anders gaat het bobbelen.
© Copyright by Lovegirlz.nl