Recepten
ReCePtEn..

Chocolade-Truffels
Ingrediënten:
(40 stuks)
-300 g bittere chocolade
- 90 g ongezouten boter
- 1 dl room
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 theelepel cognac of rum (facultatief)

bereiding:
Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de boter en de room in een pan met dikke bodem op een zacht vuur, of in een schaal in de microgolfoven, tot de boter gesmolten is. Laat tot tegen de kook aan komen. Giet de hete vloeistof bij de chocolade en roer tot deze volledig gesmoten is. Doe er (eventueel) de cognac of de rum bij. Laat het mengsel lichtjes opstijven in de koelkast, tot u het kunt bewerken. Schep met een koffielepeltje kleine porties en rol ze tot nootgrote bolletjes. Wentel de truffels in gezeefd cacaopoeder en laat opstijven. (zeef het cacaopoeder op een groot vel bakpapier).

Vanillepudding met rhum en chocolade.
Ingrediënten:
1-2 eetlepels Custard
- 1/2 liter halfvolle melk
- 1-2 eetlepels suiker
- 2 eieren - 1/4 liter slagroom
-1 reep pure chocolade
- 1 eetlepel rhum

bereiding:
Klop of roer de Custard, samen met wat melk en de eieren, los tot alles in zijn geheel is opgelost. Voeg dit toe aan de rest van de melk en laat de pudding koken. Let er goed op dat je steeds met een garde goed blijft roeren, zodat er geen klonten ontstaan en de pudding niet aanbrandt. Laat dit goed afkoelen onder af en toe roeren, zodat een gladde massa ontstaat. Ondertussen slagroom met suiker stijfkloppen. Chocolade in kleine stukjes hakken. Als de pudding afgekoeld is, slagroom, chocoladestukjes en rhum vermengen met de pudding (hou een beetje chocolade over voor de garnering). Zet de pudding in de ijskast en laat hem goed opstijven.

Tip:
Maak de pudding altijd een avond van te voren, dan heeft het tijd genoeg om af te koelen, en bovendien smaakt hij beter, omdat de rhum er beter ingetrokken is.

Chocolade koffie rol
---Lekker bij de koffie of als nagerecht met een flinke dot slagroom---

Ingredienten:

- 200 gr pure chocolade
- 150 gr boter
- 200 gr tarwebiscuits (1/2 rol)
- 50 ml sterke koffie
- 1 zakje vanillesuiker
- poedersuiker.

Bereidingswijze:

Chocolade in stukken breken.
Smelt in een pan de boter voeg de chocolade toe en laat deze zachtjes smelten. Voeg de koffie en de vanille suiker toe aan het mengsel. Schep de verkruimelde biscuits er door heen tot het goed gemengd is.
Laat even opstijven. Schep het mengsel op aluminiumfolie en vorm het tot een dikke rol. De rol moet 1 uur opstijven in de koelkast.
Serveer met lekkere dot verse slagroom.

Muffins
ingredienten:
-260 gram zelfrijzend bakmeel
-2 eetlepels basterdsuiker
-1 losgeklopt ei
-2 deciliter melk
-80 gram gesmolten boter

Bereidingswijze:
Verwarm de over voor tot 200graden.vet de bodem
van de muffinvormpjes in.Zeef meel,suiker en bakpoeder
in de kom.Roer in een andere kom een ei,de melk en de
boter goed door elkaar en voeg bij het ander mengsel.
Roer met een vork totdat alle droge ingredienten vochtig
zijn.Het resultaat is klonterig,niet glas.
Schep het mengsel in de vormpjes tot tweederde van de hoogte en bak de muffins in 20-25minuten goudbruin.
Maak ze los en zet ze op een taartrooster.Swerveer ze
lekker warm,met boter en beleg.
Copyright by JS-Systems.nl - Ook een website maken? klik hier