Maak bij lovegirlz je eigen website in je eigen style!

guus meeuwis

Biografie
!

In juni 2008 beklimt Guus Meeuwis voor het derde achtereenvolgende jaar het podium in

zijn geliefde Philips Stadion in Eindhoven. Dit keer geeft hij niet drie, maar zelfs vier Groots Met Een Zachte G concerten! Tijdens de show op 13 juni wordt als extraatje op groot scherm de EK voetbalwedstrijd Nederland – Frankrijk getoond. Na afloop van de wedstrijd geeft Guus nog een toegift van een half uur. Toen Guus op 11 juni 2006 optrad tijdens zijn eerste stadionconcertreeks, was het publiek ook al in het oranje gehuld. De aanleiding was de WK wedstrijd Nederland – Servië-Montenegro.

Ook dit jaar kunnen bezoekers voor aanvang van de concerten op het Plein van de Hemelse Voorpret genieten van lekker eten, drinken en entertainment. In 2007 is dit ‘voorprogramma’ voor het eerst aan de Groots Met Een Zachte G concerten toegevoegd en met succes! Op het Plein van de Hemelse Voorpret dat zich direct voor het stadion bevindt, hing een heel lekkere sfeer. Omroep Brabant verzorgde het entertainment en er waren optredens van KUS, Edsilia Rombley, XYP, Floortje en Bastiaan Ragas. In 2008 zal het Plein nog uitgebreider worden!

Vanaf 2007 hebben de stadionconcerten van Guus de titel Groots Met Een Zachte G meegekregen. Guus legt zelf uit waarom:”

"Groots gaat natuurlijk over de aard van de shows. Ieder jaar willen we de concerten van het jaar ervoor overtreffen en daar haal ik alles voor uit de kast. Zo begint het vertier al buiten het stadion en de shows zijn echt spectaculair

met een aantal verrassende elementen en natuurlijk muzikale gasten.

Maar ondanks het grootse karakter zal het toch ouderwets Brabants gezellig, warm en ongedwongen zijn", voegt hij er aan toe. "Daarom dus Groots Met Een Zachte G."

Die zachte G zat er altijd al in. Maar hoe groots zijn carričre zou worden

daar had Guus Meeuwis nog geen idee van toen hij in 1995 met de band Vagant
zijn eerste grote hit scoorde met Het is een Nacht ... (Levensecht).

Inmiddels kan hij terugkijken op een ruim12-jarige artiestenloopbaan met naast de drie albums die hij met Vagant uitbracht (Verbazing, Schilderij en Een voor Allen), ook drie solo cd's (Guus Meeuwis, Wijzer en Hemel Nr. 7) en een overzichtsalbum om in 2005 zijn tienjarig artiest-zijn te vieren (10 jaar Levensecht).




Ligt de nadruk bij Guus Meeuwis & Vagant nog op de feestnummers, bij de daaropvolgende solo

albums Guus Meeuwis (2002) en Wijzer (2005) vertolken de luisterliedjes de hoofdrol.

“De liedjes op deze albums liggen dichter bij mijzelf”, aldus Guus. Niet alleen het publiek weet dit te waarderen, de erkenning voor de artiest Guus Meeuwis komt ook uit officiële hoek. In 2006 krijgt Guus een Gouden Harp uitgereikt. Hij krijgt deze prijs omdat hij volgens het jury rapport 'zich tijdens zijn carričre op zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.'



Guus: Ik was natuurlijk hoogst vereerd, maar dacht wel: een oeuvre prijs? Ik ben net begonnen!
In mijn dankwoord grapte ik dan ook: Je kunt het beter een hors d'oeuvre prijs noemen..

Maar zonder gekheid, wat ik wel ontzettend leuk vind is dat door deze prijs ook de liedjes die ik met Vagant heb gedaan erkenning hebben gekregen. 'Het is een Nacht (Levensecht') is een evergreen, maar achteraf blijkt dat ook een nummer als 'Per Spoor (Kedeng Kedeng)' van invloed is geweest op het Nederlandse muzieklandschap."

Op 14 september 2007 is het nieuwste album van Guus, getiteld Hemel Nr. 7 uitgekomen.

Een album met wederom ook prachtige luisterliedjes, maar vooral een heel positieve uitstraling.

"Een albumtitel weerspiegelt voor mij de periode die net achter me ligt. De tijd waarin en waarover ik de liedjes op het album heb geschreven. Als ik naar deze plaat luister, denk ik: deze meneer is gewoon gelukkig!", aldus Guus over zijn nieuwe cd.

De eerste single van dit album heet Tranen Gelachen en deze kwam uit het niets op 1 binnen in de hitlijsten! Ook de opvolger Proosten leverde een nummer 1 notering op. Het album Hemel Nr. 7 heeft zelf ook de eerste plaats in de hitlijsten gehaald en is inmiddels maar liefst 65 duizend keer over de toonbank gegaan. "En dan zeggen ze altijd dat geluk funest is voor een songwriter!" lacht Guus.

Als derde single van het album verscheen in november 2007 het nummer Genoten en in diezelfde maand kwam de concertregistratie Groots Met Een Zachte G 2007 op DVD uit.

De volledige biografie van Guus Meeuwis kun


hier een aantal liedjes vaan guus meeuwis

brabant

het is een nacht

geef mij je angst

op straat

zo ver weg

per spoor

jouw hand

ik wil je

het is een nacht

't Dondert en 't Bliksemt

tranen gelachen

niemand

toen ik je zag

te lang

zo ver weg

mag ik dansen

proosten

de weg

genoten

ik tel tot 3

ik wil dat ons land juicht

diep in mijn hard

toen ik je zag

he zon

15 miljoen mensen

verliefd zijn

langzamerhand

vertrouwen

bloemen

medley

eerste liefde

als de liefde

samen zijn

zal ik er zijn

blij dat ik je niet vergeten ben

dichterbij

sprookje

vannacht

dans

haven in zicht

zal ik er zijn

dat ze de mooiste is

als ik alleen ben

wees maar niet bang

margherita

centraal station

mooi

bij elkaar

leven het leven

samen apart

het leven is soms net een schilderij
Homeleukste meisje aller tijdenlinkpaginabeste zanger ooitprocesoperatorvuurwerkeuro 2008binnenvaartuitvaardcentrumFotoboekGastenboekContactVrienden
  © Copyright by LoveGirlz.nl | Best viewed with 1024 x 768