Maak bij lovegirlz je eigen website in je eigen style!

voetbal

Euro 2008™ .

Zestien teams strijden voor het Europees Kampioenschap van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. De zestien teams zijn verdeeld in vier groepen van vier teams, waarvan de nummers één en twee zich zullen kwalificeren voor de kwartfinales. Elk team speelt eenmaal tegen elk ander team uit de groep volgens het traditionele competitiesysteem. Voor een overwinning worden drie punten toegekend, bij een gelijkspel één en bij verlies geen.


Groepsindeling .

Op zondag 2 december is er in het Zwitserse Luzern geloot voor de groepsindeling van het Euro 2008™. De groepshoofden van de vier groepen zijn de gastlanden Oostenrijk en Zwitserland, huidig Europees Kampioen Griekenland en het land met de beste coëfficienten op basis van de behaalde resultaten in de kwalificatie voor de FIFA World Cup 2006™ en het Euro 2008™; Nederland. De overige landen zijn op basis van deze coëfficienten in pot 2, 3 en 4 ingedeeld. De loting leverde de volgende groepsindeling op voor Euro 2008™.


Groep A

Zwitserland
Tsjechië
Portugal
Turkije

Groep B


Oostenrijk
Kroatië
Duitsland
Polen


Groep C


Nederland
Italië
Roemenië
Frankrijk


Groep D


Griekenland
Zweden
Spanje
Rusland



Finales .

In de kwartfinales zullen de nummers één en twee van de groepen A en B en de nummers één en twee van de groepen C en D elkaar treffen. De winnaars van deze wedstrijden zullen naar de halve finales doorgaan, waarna de winnaars hiervan tegen elkaar spelen in de finale. Als een finale eindigt in een gelijke stand na de reguliere speeltijd zal er tweemaal 15 minuten extra worden gespeeld. Indien de stand dan nog steeds gelijk is zullen strafschoppen een winnaar aanwijzen.
Homeleukste meisje aller tijdenlinkpaginabeste zanger ooitprocesoperatorvuurwerkeuro 2008binnenvaartuitvaardcentrumFotoboekGastenboekContactVrienden
  © Copyright by LoveGirlz.nl | Best viewed with 1024 x 768