Maak bij lovegirlz je eigen website in je eigen style!

procesoperator

De procesindustrie is een verzameling uiteenlopende industrieën waar stap voor stap produkten worden gemaakt. Je kunt hier denken aan de chemische industrie, de aardolie- en gas industrie, de papier- en karton industrie en energiebedrijven. De productieprocessen zijn geautomatiseerd.

Taken procesoperator A:
Als procesoperator houd je je bezig met het bewaken, controleren en beheersen van chemische processen. In een chemisch proces wordt de aard van de stoffen veranderd zodat ze kunnen worden gebruikt voor andere industrieën. Voor dit proces maak je bijvoorbeeld gebruik van reactoren, pompen en procescomputers. Tijdens je opleiding leer je hoe de processen in elkaar zitten en je leert met de verschillende apparatuur omgaan.

Taken procesoperator B:
De procesoperator B is vooral deskundig op het gebeid van chemische en fysische bewerkingen. Dit zijn bewerkingen waarbij de aard van de stoffen verandert. Je hebt dus vooral te maken met chemische processen waarin producten worden gemaakt op basis van bijvoorbeeld aardolie, chemicaliën, voedingsmiddelen, hout of rubber. Je bestuurt complexe machines, soms vanuit een controlekamer, waar je via computers een overzicht over de totale productielijn hebt.

Taken procesoperator C:
De procesoperator C is vooral deskundig op het gebeid van chemische/fysische bewerkingen. Dit zijn bewerkingen waarbij de aard van het materiaal verandert. Een voorbeeld hiervan is het omzetten van hout in papier of van aardolie in kunststofkorrels. De procesoperator C is de productietechnische vakkracht die veelal leiding geeft aan meerdere operators in de proces- en chemische industrie. Deze opleiding is bedoeld voor werknemers die reeds praktijkervaring als operator hebben. Je hebt al een zwaardere operatorsfunctie of een leidinggevende functie binnen een bedrijf. De lesonderdelen zijn
vooral gericht op proces- en productietechniek, procesbeheersing, kwaliteitszorg, logistiek, bedrijfskunde, elektrotechniek en onderhoudsmanagement. Het praktijkdeel van de opleiding vindt plaats in een bedrijf waarmee een leerovereenkomst is gesloten.
Homeleukste meisje aller tijdenlinkpaginabeste zanger ooitprocesoperatorvuurwerkeuro 2008binnenvaartuitvaardcentrumFotoboekGastenboekContactVrienden
  © Copyright by LoveGirlz.nl | Best viewed with 1024 x 768