Maak je eigen website!
 lippen-tips










Lippenstift is verraderlijk! Hoe vaak test je wel niet een kleur op je handpalm en denk je: perfect. Eenmaal thuis voor de spiegel als je de nieuwe lippenstift op je lippen smeert, kom je erachter dat de kleur je totaal niet staat. Dit tafereel hoef je nu nooit meer mee te maken. Laat je niet langer verrassen door een valse lippenstift!









Basistint
Hoe komt het dat een lippenstift als het eenmaal op je lippen zit, een totaal andere kleur heeft gekregen? Het antwoord ligt in de onderliggende of gedempte basistint die in de lippenstift verborgen zit. Helaas is die niet altijd te zien als je de tester in de winkel op je handpalm smeert.


Wit papier
Je kunt de onderliggende kleur van een lippenstift makkelijker ontdekken op wit papier. Wat moet je zien? Neem bijvoorbeeld je favoriete bruine lippenstift, smeer die op een papiertje en de basiskleur die je kan tegenkomen, is onder andere rood en roze. Deze tinten zouden de kleur warmer moeten maken, maar ook wordt de kleur dieper en harder. Rode tinten op je lippen brengen ook de rode kleur in je gezicht naar boven.


Grauw
Heb je een bleke huid, kijk dan uit met gele en oranje basistinten. Het staat prachtig op een gebruinde huid, ideaal voor de zomer dus. Maar heb je nog geen zon gezien, laat deze lippenstift voor wat het is. Het maakt je grauw. Kun je niet om deze zonnige tint heen, kies dan de meest geelachtige kleur. Hoe meer oranje, hoe groezeliger het effect.


Fluorescerend
Voor een dramatische look, speur je naar grijze en blauwe nuances in je lippenstift. Maar kijk uit! Het geeft vaak een akelig effect. Wie wil er bijvoorbeeld uitzien als iemand die constant onder een fluorescerende lamp staat? Zilver en grijs zitten veelal verborgen in glimmende lippenstiften. Het maakt je lippenstift glanzend en zachter van aard. Ook hierbij geldt: te veel werkt negatief. Heb je net zorgvuldig die vervelende wallen onder je ogen gecamoufleerd? Vermijd dan dit soort lippenstiften!


Vuistregel
Waar het allemaal op neerkomt en wat tevens een vuistregel is voor het vinden van de juiste lippenstift is het volgende: elk kleurverschil in je gezicht waar je niet blij mee bent, moet je vermijden in je lippenstift. Heb je dus blauwe wallen onder je ogen of een roodachtige huid kopieer deze kleuren dan niet in je make-up. Anders krijg je hetzelfde effect als wanneer je een rode jurk draagt terwijl je verbrand bent in de zon. Hou deze gedachte vast en laat je nooit meer strikken voor een verkeerde lippenstift.



Copyright by JS-Systems.nl