* dieetfabeltjes

Onzinnige
dieetfabeltjes





Mensen die mooi willen zijn, laten zich makkelijk misleiden door allerlei onwaarheden over dieet. Niet doen! Ga strak én gezond de zomer in. De Top 5 onzinnige dieetfabeltjes.


Zware botten


Het is natuurlijk makkelijk om je gewicht goed te praten met het excuus dat je 'zware botten' hebt. Dat je hiermee gerust tien kilo van je massa af kunt trekken is onzin. Het gewicht van je botten kan wel iets schelen, maar hoogstens twee kilo. Voor wie zich heeft voorgenomen om af te vallen, kunnen de smoesjes over de loodzware botten dus overboord. Je zou wel kunnen beginnen over je dikke bos haar en je enorm zware tanden.




Lijnen is duur


Het feit dat lijnen duur zou zijn is onzin. Logisch dat mensen dit denken. Je ziet in de supermarkt door alle dieetproducten het bos niet meer. Speciale yoghurtjes, drankjes en shakes kun je echter prima missen. Wie af wil vallen, is prima af met producten waar van nature weinig vet en suiker in zit. Je kunt zelfs bergen geld besparen nu je de chips, snacks en chocolade even moet laten liggen!




Uithongeren loont


Het lijkt een trend onder supermodellen, maar jezelf uithongeren is niet de manier om af te vallen. Je lichaam stelt zich in op weinig voedsel en zal er langer over doen om eten te verbranden. Daarnaast is het natuurlijk erg ongezond om bijna niet te eten. En wie gaat er nu vrijwillig in hongerstaking? Je krijgt bij lange na niet genoeg voedingstoffen binnen. Wie gezond af wil vallen moet wat geduld hebben.




Pasta maakt dik


Door alle koolhydraatarme diëten, zoals het Atkins-dieet, denken mensen dat pasta dik maakt. Geen spaghetti bolognese meer voor jou dus? Onzin! Het is juist een goede basis voor een gezonde maaltijd. Je raakt er verzadigd van, en dat terwijl er weinig vet en suiker in pasta zit. Combineer je pasta met groentes en sauzen om je maaltijden nog gezonder te maken. Wil je het echt goed doen? Kies dan voor volkoren pasta!




Vitaminepil=groente


Wie denkt dat een vitaminepil net zo gezond is als een portie fruit of groente, heeft het mis. Wie met het slikken van een pilletje zijn ongezonde eetpatroon goedpraat, moet zichzelf nog eens hard achter de oren krabben. In fruit en groente zitten vezels en voedingstoffen die je lichaam hard nodig heeft. En zelfs in de allerbeste pilletjes vind je die niet terug. Als aanvulling is er natuurlijk niets mis mee!









Copyright by JS-Systems.nl - Ook een website maken? klik hier