Tenacious D

Tenacious D




Tenacious D is een komisch getinte (akoestische) rockband die bestaat uit Kyle Gass (KG) en Jack Black (JB). Beide heren zijn zowel acteur als muzikant. Opvallend is dat veel oude films waarin Jack gespeeld heeft, Kyle ook een kleine rol heeft. Ze hebben elkaar ontmoet in Los Angeles toen ze beide speelden in de theatergroep The Actors Gang. Jack leerde van Kyle gitaar spelen en samen besloten ze een band te vormen. Omdat Jack erg actief is in de filmwereld als acteur, speelt Kyle ook in Trainwreck, een band met dezelfde stijl als Tenacious D.


In 2006 maakte de band de film Tenacious D: The Pick Of Destiny. In de film zijn niet alleen Tenacious D, maar ook Lee uit hun televisieshow, Will Ferrell, Ronnie James Dio, en Dave Grohl te bewonderen. Ook heeft rockster Meat Loaf een rolletje als vader van Jack Black (JB in de film). De film deed het vrij slecht en bracht weinig geld op. Toch was men over het algemeen vrij positief over de film. De regie lag in de handen van Liam Lynch, die ook de videoclip van het nummer Tribute regisseerde. Een nieuwe tour van de band startte na uitbrengen van die film. Na de film werd er ook een nieuw album in de verkoop gebracht met onder andere liedjes uit de film.


een stukje over de film the Pick of Destiny!

Jack black is een buitebeente in de familie. De familie is heel christelijk en hij niet. Hij is een geboren rocker. Zijn vader wordt boos op JB en JB loopt weg van huis, eenmaal als hij volwassen is komt hij in hollywood aan. Terwijl hij over de boulevart loopt in Hollywood komt een een straatmuziekant tegen, niet zomaar een straatmuziek kant! Nee hij is egt GE-WEL-DIG! zijn naam is KG(kyle gass), JB blijft aan KG plakken , en KG besluit hem mee te nemen naar zijn huis. Kg Gaat JB leren rocken, en uit eindelijk worden ze een band genaamd Tenacious D!
Hun eerste optrede was niet zo'n suc6, Ze begrepen maar niet waarom die beroemde bands zo ontwijs goed waren, het viel KG opeens op dat ze allemaal de zelfde plectrum hadden, Ze gingen snel naar de winkel om hem te kopen. De winkelier schrok er van omdat hij als enigste van de plectrum wist, Hij dan KG en JB mee naar achter en vertelde het hele verhaal van de magische plectrum- the pick of destiny- Het was de tand van de duivel. Ze gaan op zoek naar de pick of destiny en ze komen er achter dat hij in het rock&roll museum ligt, ze maken een plan om hem te jatten, Maar KG wordt afgeleid door de mooie meide, JB zegt dat hij moet kiezen, TITS OR DESTINY, KG kiest voor tieten, en ze gaan uit elkaar, Later als JB aan het inbreken is in het rock&roll museum treffen ze elkaar weer. Uit eindelijk krijgen ze de pick of destiny te pakken, als ze een concert willen spelen met de plectrum krijgen ze ruzie wie de plectrum mag gebruiken en ze breken hem perongelijk doormidden, En de duivel komt "tot leven" En ze doen een zang wedstrijd en tenacious D wint,

Als je het zo leest is het geen leuk verhaal , maar er zitten veel liedjes van tenacious D in, Dat maakt het leuk!
ik heb die film nu 18 keer gezien :P ik krijg er maar geen genoeg van!

alsje tenacious D niet kent, raad ik niet aan om de film tekijken.


KG & JB Obey the D


Hier een paar plaatjes van tenacious D (de film )




tenacious D
























Copyright by JS-Systems.nl - Ook een website maken? klik hier