Onderdeel van Lovegirlz.nl
HomeMsn NaampjesVragenvuurFashion 2007/2008Real Life StoryBig Blunders100% GezondKus CursusCash!! Money Saver!BeyonceAnne GeddesSweet DreamsDance4LifeLeuke WebsitesInvulverhaalJouw BackpackYouYouYouMsn PlaatjuhsBoobyLiciousEetkundeMooie Huid-GidsDoen voor je 20eFilmpjesFotoboekGastenboekContactVrienden
Op de kleintjes letten


Wil je na de zomervakantie wat geld overhebben voor leuke begin-van-het-schooljaar outfits? Het kan!


"What this is?
It's a dress.
Say's who?
Calvin Klein!"


Het is normaal je suf te werken en er niks aan over te houden. Heel veel mensen geven hun salaris tot de laatste cent uit. Maar als je deze 4 money making-moves leert, heb je aan het einde van de maand nog wat geld achter de hand voor het nieuwe schooljaar - en voor de rest van je leven!

Bijklussen

1 Met zo'n dure smaak heb je aan een zaterdagbaantje niet genoeg. Neem dus een tweede job. Vraag je ouders, buren en familie of je klusjes voor ze kunt doen: tegen een uurloon van vier vijf euro kun je auto's wassen, de hond uitlaten, het gras maaien, etc.
2 Hang briefjes op bij de supermarkt om je klantenkring uit te breiden en vraag je 'klanten'of ze aan vrienden en bekenden willen doorvertellen dat je geschikt bent voor vanalles. Maak iedere week een belrondje om te vragen of je nog iets voor iemand kunt doen.
3 Stop alles (ja, alles ladies) wat je zo verdient meteen in je spaarpot of zet het op een aparte bankrekening.

Halverings-regime

1 Maak een lijst van je regelmatige aankopen. Alle zakken drop, mascara's, patatjes met, noem maar op. Reken uit hoeveel je per maand kwijt bent.
2 Neem jezelf nu voor om vanaf nu al die aankopen met de helft te verminderen. In plaats van een patatje per week, snack je er eens in de twee weken een. En in plaats van na ieder bezoek aan de H&M met een gevulde tas thuis te komen, spreek je met jezelf af de ene keer wel iets en de andere keer niets te shoppen.
3 Het geld dat je nu uitspaart, gaat uiteraard in de pot.

Spaartest

1 Verzamel alle kleding (en make-up, sieraden, pennen en andere frutsels)die je nooit aanhebt, of gebruikt. Tel al die nutteloze aankopen bij elkaar op. Tikt aan, h?
2 Stel jezelf de vraag: zou je, als je het over zou mogen doen, die acht glitterpennen, drie lippenstiften en zes paar oorbellen weer aanschaffen? Of zou je je geld achteraf liever hebben uitgespaard?
3 Voordat je bij de kassa gat afrekenen, stel jezelf de volgende vraag: Is dit iets wat ik over drie maanden nog gebruik of niet? Als je voor het laatste kiest, stop het bedrag dat je uitspaart dan in je after summer spaarpot.

Wisseltruc

1 Laat je pinpas thuis en betaal cash. het muntwisselgeld bewaar je. Dus als je een bikini van 27,95 euro afrekent, en je betaald met 30,- euro, dan stop je die 2,05 euro in je spaarpot.
2 Aan het eind van de maand tel je alles bij elkaar op. Je zult zien dat die losse euro's en centen lekker aantikken.
3 Je kunt je gespaarde geld in een keer over de balk smijten door fijn te gaan shoppen. Maar je kunt ook een spaarrekening openen en het daarop storten. Door de rente die je dan krijgt, verdien je geld zonder er iets voor te hoeven doen (of laten). Slapend rijk worden dus!

Copyright by JS-Systems. Deze site is onderdeel van lovegirlz.nl