Onderdeel van Lovegirlz.nl
HomeMsn NaampjesVragenvuurFashion 2007/2008Real Life StoryBig Blunders100% GezondKus CursusCash!! Money Saver!BeyonceAnne GeddesSweet DreamsDance4LifeLeuke WebsitesInvulverhaalJouw BackpackYouYouYouMsn PlaatjuhsBoobyLiciousEetkundeMooie Huid-GidsDoen voor je 20eFilmpjesFotoboekGastenboekContactVrienden
Diagnose Yourself...
Neem jezelf onder de loep: welk huidprobleem heb jij?

Heb je het helemaal gehad met pukkeltjes, puistjes, cellulites en ruwe plekken? Wij ook! Daarom deze stralende huid-gids. Voor gezicht en lijf, met oplossingen voor alle problemen.


GLIMPLEKKEN

Zo herken je ze: Nog geen vijf minuten geleden heb je je huid gewassen en je voorhoofd, neus en kin (de beroemde T-zone) glimt alweer. Vaak is je huid hier wat vetter dan op andere plekken (en heb je een gecombineerde huid).

Zo ontstaan ze: de boosdoener is een overmatig talgproductie. Talg beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf. Alleen nemen in de pubertijd je hormonen zo toe, dat het met die talg een beetje té is.

Doe-het-zelf: Eet veel fruit, en vooral citrusvruchten. Dat werkt zuiverend. Zorg bovendien dat je altijd een zakdoekje in je tas hebt, zodat je af en toe je gezicht kunt afnemen.

Shoppen: Reinig je huid elke avond voor het slapen gaan. Gebruik op je T-zone producten voor een vette huid en op je wangen een reinigingsproduct voor een normale huid. Dep af en toe zachtjes met rozenwater. Dat reinigd je huid op een natuurlijke manier en brengt de talgproductie weer in balans.DROGE PLEKKEN

Zo herken je ze: De droge plekjes in je gezicht trekken als je de spieren in je gezicht aanspant. Vaak zijn ze ook rood en voelen schraal aan.

Zo ontstaan ze: Je huid beschermt je tegen invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat water, eiwitten en mineralen in je lichaam blijven. Droge plekken ontstaan als je huiid op sommige plekken niet meer in staat is om de juiste hoeveelheid vocht vast te houden.

Doe-het-zelf: Gebruik lauw water (te heet geeft ook droge plekken) en dep dat zachtjes met een washandje op je huid. Gebruik maar één soort reinigingscrème en niet te vaak! Anders wordt je huid ontvet, terwijl de vetten er juist voor zorgen dat je huid niet meer droog is.

Shoppen: Gebruik dagelijks een hydraterende crème. Dit brengt het vochtbalans weer op peil (maar dat duurt wel even).PUISTJES

Zo herken je ze: Dat hoef ik niet uit te leggen toch?

Zo ontstaan ze: Puistjes ontstaan doordat je onder invloed van je hormonen te veel talg aanmaakt.
Je poriën raken verstopt, waardoor bacteriën de kans krijgen om zich te verspreiden. Als die vervolgens gaan ontsteken, krijg je rode bultjes. En dat zijn dan die pukkels die je leven soms zo zuur kunnen maken.

Doe-het-zelf: Zit niet te veel met je handen aan je puistjes, zo ‘besmet’ je je hele gezicht. Drink ook genoeg water. Water reinigt je lichaan en spoelt de bacteriën die puistjes veroorzaken weg.

Shoppen: reinig je huid iedere dag om overtollig talg en bacteriën weg te spoelen. Voor heftige pukkels gebruik je een antipuistjesstick, waarmee ze uitdrogen en... verdwijnen!CELLULITIS

Zo herken je het: ieder meisje doet het: haar lichaam checken op van die vreselijke putten en bultjes. Meestal worden ze gespot op billen en bovenbenen.

Zo ontstaat het: Cellulitis is een ophoping van vet, vocht en afvalstoffen. Het word (mede) veroorzaakt door slecht voedsel en te weinig lichaamsbeweging, maar of je het krijgt is ook afhankelijk van je huidstructuur, aanleg voor spieropbouw en de vorm van je figuur.

Doe-het-zelf: Probeer gezond te eten. Laat onverzadigde vetten staan en kies voor verzadigde vetten, die je lichaam gebruikt om zenuw weefsel, spieren en ook bloedcellen op te bouwen. Zorg ook voor genoeg lichaamsbeweging. Een paar keer per week sporten of elke dag een halfuurtje bewegen, doet wonderen.

Shoppen: Crèmes kunnen je bindweefsel verstevigen, waardoor je bultjes minder zichtbaar kunnen worden.


BLEEKSCHEET


Zo herken je het: Een dagje zonnen kan jou huid echt niet hebben. Daarvan gaat jou anders zo bleke huid eruit zien als een tomaat.

Zo ontstaat het: De kleur van jou huid word bepaald door de hoeveelheid pigment (melanine) in je huid. Hoeveel pigment je hebt is een kwestie van genen.

Doe-het-zelf: Je kunt een iets bruinere huid krijgen door in de zon of onder te zonnebank te gaan. Maar pas op: je huid verbrandt snel. Smeer je daarom goed in met een zonnebrandcrème met hoge factor, die schadelijke uv-stralen tegenhoudt. Bedenk ook dat je op de catwalk nauwelijks anders ziet dan licht getinte modellen.

Shoppen: Smeer jezelf in met zelfbruinende crème of spray. Dit is beter voor je huid van een zonnebank. Smeer of spray de crème op een schone huid en wrijf goed uit, anders krijg je vlekken.


RUWE PLEKKEN

Zo herken je het: Je hebt liever niet dat iemand over je huid wrijft. Die voelt namelijk aan als schuurpapier: droog en schilferig.

Zo ontstaat het: Een ruwe huid krijg je van dode cellen die blijven zitten. Dode cellen ontstaan doordat gezonde cellen uitdrogen, bijvoorbeeld door koude lucht van buiten of de airco.

Doe-het-zelf: In de zomer bescherm je je huid automatisch tegen de zon, maar in de winter is dat ook nodig. De kou zorgt voor een droge huid en dus ruwe plekken. Kleed je daarom in de winter lekker warm aan en vergeet je muts en sjaal niet!

Shoppen: Verwijder dode huidcellen door te scrubben. Gebruik een scrubspons of scrubgel en smeer je in onder de douche. Onder je dode huidcellen zit gewoon weer een glad huidje! Smeer bovendien je huid elke dag in met een vochtinblengende crème. De gortdroge plekken op bijvoorbeeld je ellebogen smeer je extra goed in met vaseline.
Copyright by JS-Systems. Deze site is onderdeel van lovegirlz.nl