Onderdeel van Lovegirlz.nl
HomeMsn NaampjesVragenvuurFashion 2007/2008Real Life StoryBig Blunders100% GezondKus CursusCash!! Money Saver!BeyonceAnne GeddesSweet DreamsDance4LifeLeuke WebsitesInvulverhaalJouw BackpackYouYouYouMsn PlaatjuhsBoobyLiciousEetkundeMooie Huid-GidsDoen voor je 20eFilmpjesFotoboekGastenboekContactVrienden
Eetkunde

Meer energie, minder stress, en stiekem ook een slankere lijn: 8 eetregels waar je niets dan voordeel aan hebt.

1Ontbijt
Waarom? ’s Morgens heb je een lage bloedsuikerspiegel omdat je een nacht niets hebt gegeten. Om de motor op te starten heb je glucose nodig, en dat krijg je binnen door de dag te beginnen met bijvoorbeeld een bakje yoghurt met muesli of een eitje. Als je in de morgen geen hap door je keel krijgt, probeer het dan met een fruitsmoothie.

2Neem de tijd
Waarom? Omdat je, als je langzaam eet, beter kauwt. En dat is fijn voor je spijsverteringskanaal, want dat kan veel beter overweg moet goed fijn gekauwd voedsel. Oprispingen, zuur en nare gassen krijgen geen kans. Bovendien duurt het ongeveer 20 minuten voor het signaal dat je vol zit, je hersenen bereikt. Door langzaam te eten voorkom je dus dat je meer eet dan eigelijk nodig is.

3Hou maat
Waarom? In restaurants, bij de snackbar, thuis: de porties die je tegenwoordig op je bord krijgt, zijn veel groter dan vroeger. Niet raar dus, dat er ook veel mensen met overgewicht rondlopen! En overgewicht beïnvloed niet alleen je uiterlijk. Te zwaar zijn kan namelijk hartziektes, suikerziekte en zelfs kanker veroorzaken.

4Eet wat vaker
Waarom? Als je een uur of 4/5 niets eet, daalt je suikerspiegel, waardoor je opeens een schreeuwende behoefte een suiker krijgt. Dus grijp je een chocoladereep of een pak koekjes, de suiker daarin geeft je niet meer dan een korte energieboost. Daarna kak je helemaal in en voel je je nog hongeriger en vermoeider dan daarvoor. Als je tussendoor een gezonde snack neemt, een appel bijvoorbeeld of een volkorencracker met kaas, schuif je niet totaal uitgehongerd bij het diner aan en voorkom je schransen.

5Ga voor vezels
Waarom? Van vezels krijg je snel en lang een vol gevoel. Bovendien houden vezels je suikerspiegel goed op niveau, waardoor je je de hele dag op en top fit voelt (en sorry dat we het erover moeten hebben, maar je gaan er ook nog weleens lekker van naar de wc). Fruit, groente, bonen en volkorenproducten zitten boordevol vezels.

6Luister naar je maag
Waarom? Natuurlijk kun je ’s avonds na het eten nog een zak chips naar binnen werken – uit verveling, of omdat je niet zo lekker in je vel zit. Maar dat is nou precies zo’n voorbeeld van onnodig eten (en als je érgens van aankomt...) Vraag je, iedere keer dat je op het punt staat iets in je mond te stoppen, af of je nou echt honger hebt. Zoniet, laat die snack dat voor wat ‘ie is en ga iets leuks doen!

7Neem een toetje
Waarom? Desserts – het is bijna te mooi om waar te zijn – bestaan niet voor niets: ze geven je lichaam het signaal dat het einde van de maaltijd in zicht is. De truc is dan ook om je toetje direct na het diner te nuttigen, en niet even wachten tot je weer een beetje ruimte in je buik hebt.. want vol is natuurlijk gewoon vol. Maar als je nog een gaatje hebt, geniet er dan van!

8Slaap genoeg
Waarom?Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die moe zijn meer eten dan uitgeruste mensen. Als je niet bent uitgeslapen, heb je de neiging eerder naar eten te grijpen om je energieniveau op te krikken. Maar de beste manier om dat te doen, is eigelijk gewoon slapen. Als je je nachtrust pakt, bruis je van de energie zonder dat je daar een hap extra voor hoeft te eten.Copyright by JS-Systems. Deze site is onderdeel van lovegirlz.nl