Onderdeel van Lovegirlz.nl
HomeMsn NaampjesVragenvuurFashion 2007/2008Real Life StoryBig Blunders100% GezondKus CursusCash!! Money Saver!BeyonceAnne GeddesSweet DreamsDance4LifeLeuke WebsitesInvulverhaalJouw BackpackYouYouYouMsn PlaatjuhsBoobyLiciousEetkundeMooie Huid-GidsDoen voor je 20eFilmpjesFotoboekGastenboekContactVrienden
BoobyLicious


Ze zijn er in alle soorten en maten. Hun grootste fans: jongens. Hun grootste vijand: kanker. Alles wat je moet weten over jou borsten.


Moeder natuur
Wat borst-beluste jongens ook mogen denken, moeder natuur heeft ze niet voor hn plezier gegeven! Vrouwen hebben borsten om een biologische reden, namelijk om babys te kunnen voeden. En daarvoor maakt het niet uit hoe groot je borsten zijn, want kleinere modellen kunnen net zo veel melk prduceren als de grote.


In soorten en maten
Bij de een zijn ze groot, de ander klein. Soms zijn ze rond, soms peervormig. Ze hangen of staan vooruit, sommige meiden hebben zelfs borsten die niet allebei even groot zijn. Ook tepels komen voor in allemaal verschillende varianten: groot, klein, ingetrokken of juist recht vooruit. En raad eens? Het is allemaal normaal! Alleen in een paar zeldzame bijzondere gevallen is het verstandig even langs de dokter te gaan om er zeker van te zijn dat alles in orde is:
als de maten van je linker- en rechterborst meer dan twee maten cups verschillen
als er veel haren op je tepels groeien
als een tepel die naar buiten weer opeens naar binnen is getrokken
als er bloed of ander vocht uit de tepel lekt
als je een deukje in je borst of onder je oksel hebt
(ik weet dat wij meiden hier niet goed tegen kunnen en er liever niets van horen, maar het is toch belangrijk dat je weet wat je moet doen als er daadwerkelijk een van deze bovenstaande dingen bij jou gebeuren.)Borstenmaand
Oktober is borstkankermaand. En de kans dat jij iemand kent die met borstkanker te maken heeft gehad, is best groot. In Nederland krijgt namelijk 1 op de 10 vrouwen borstkanker. Het komt zelden voor dat vrouwen onder de dertig borstkanker krijgen, toch kan het geen kwaad jezelf nu alvast te trainen op het onderzoeken van je borsten; daarmee leer je je borsten kennen en kun je eventuele gekke bobbeltjes of knobbeltjes snel ontdekken. Op www.kwfkankerbestrijding.nl kun je lezen hoe je stap voor stap je borsten kunt onderzoeken.


Kylie Minogue is een van de vrouwen die borstkanker heeft gehad, maar het heeft overwonnen.


Steun jij de kankerbestrijding?
73
15
16
Er is 104 keer gestemd.
Copyright by JS-Systems. Deze site is onderdeel van lovegirlz.nl