Onderdeel van Lovegirlz.nl
HomeMsn NaampjesVragenvuurFashion 2007/2008Real Life StoryBig Blunders100% GezondKus CursusCash!! Money Saver!BeyonceAnne GeddesSweet DreamsDance4LifeLeuke WebsitesInvulverhaalJouw BackpackYouYouYouMsn PlaatjuhsBoobyLiciousEetkundeMooie Huid-GidsDoen voor je 20eFilmpjesFotoboekGastenboekContactVrienden


Over Dance4Life


Dance4Life is de tweejarig terugkerende, internationale actiecampagne waarbij jongeren zelf het heft in handen nemen in de strijd tegen hiv en aids. Op 18 september 2006 startte Giel Beelen dit jaar het Dance4Life Scholenproject dat op de zaterdag voor Wereld Aids Dag (25 november) uitmondt in een mega dance event in het Gelredome. Hiv en aids treft vooral de jonge generatie. Daarom is het ook juist die generatie die is opgestaan om te dansen. Niet alleen in Nederland: in steeds meer landen krijgt Dance4Life voet aan de grond.

Dance4Life richt zich zowel op bewustwording en educatie als op fundraising. Door alle uiteenlopende acties is er tot nu toe al meer dan Ä 2.000.000 euro opgehaald! Wij verwachten in Nederland 2,5 miljoen euro op te halen met de tweede editie van Dance4Life. Hier kun je zien waar het geld naar toe gaat.

Uiteindelijk willen we de hele wereld aan het dansen hebben in de strijd tegen hiv en aids! In 2012 hopen we een miljoen jongeren aan het dansen te hebben! Jij hoort natuurlijk ook daarbij. Via Act4Life kan iedereen zich inzetten voor Dance4Life.Wat is er al gebeurd?
Op 27 november 2004 was de allereerste editie van Dance4Life. 10.000 Scholieren in het Gelredome stadion in Arnhem en vele duizenden jongeren in Kaapstad (Zuid-Afrika) dansten precies tegelijkertijd, vijf uur lang, in het wit gekleed, non stop 'voor leven'. Ook jongeren in IndonesiŽ deden mee. In 2006 is het landenaantal al flink uitgebreid: Rusland, Duitsland, Engeland, Vietnam, Ierland, Kenia, Tanzania en EthiopiŽ zijn naast Nederland, Zuid-Afrika, Nigeria, Egypte en IndonesiŽ betrokken bij Dance4Life. Er is een live satellietverbinding met enkele van de deelnemende landen. De 100.000 scholieren doen deze dag allen Ďthe drillí, die hen tijdens de schooltour geleerd is. En in de komende jaren zullen steeds meer landen aanhaken bij Dance4Life!

Scholenactie 2004
Vanaf 20 september 2004 kregen 40.000 leerlingen van 50 schoollocaties in heel Nederland bezoek van Dance4Life. Een interactief programma met dans, percussie, discussies met Zuid-Afrikaanse jongeren en HIV+ jongeren, film etc. Scholieren die meededen met de Scholenactie stelden alles in het werk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Dance4Life. En met succes! Bij elkaar haalden de Nederlandse scholieren Ä436.000 op. Afsluiting van de Scholenactie was het spetterende dance-event op 27 november in het Gelredome. In 2006 doen er ruim 40.000 leerlingen mee van maar liefst 54 scholen. Hopelijk gaan we met hen op 25 november 2006 in het Gelredome nog meer geld ophalen!

Copyright by JS-Systems. Deze site is onderdeel van lovegirlz.nl